3-lags lækker eftermiddagssnack

Lakridskys

Lækre, luftige, sprøde og lidt chewy kys med perfekt smag af lakrids

For et par weekender siden skulle vi holde fødselsdag for min søster, der fyldte 15 år. Hun ville gerne have is til dessert, og så foreslog jeg hende, om jeg ikke skulle lave nogle kys til isen. Det blev så til de her, virkelig lækre, nemme, sprøde og lidt chewy lakridskys. Der var heldigvis mange, og gæsterne + familien var helt vilde med dem 😉

Jeg prøvede mig egentlig frem med mængden af lakrids, men det blev helt perfekt i forhold til selve lakridssmagen. Det er ikke sidste gang jeg laver dem! Kunne også godt tænke mig at eksperimentere lidt, måske med nødder, hindbær eller chokolade næste gang.
Chewy og sprøde lakridskys     
      2 store bageplader

3 æggehvider
180 g sukker
1/2 tsk eddike
1 tsk lakridspulver (jeg brugte Johan Bülows)
1 spsk lakridssirup (Johan Bülow)

Så nemt er det: 
Start med at piske æggehviderne stive og kom herefter sukkeret i lidt ad gangen, imens du pisker. Kom eddiken i. Pisk i 5-7 minutter til den er helt stiv – du kan jo vende bunden og holde den op over hovedet, hvis du tør 😉
Vend med en dejskraber lakridspulveret i. Gør en sprøjtepose klar med en tyl i. Vend lakridssirup forsigtigt i. Prøv kun at vende marengsen et par gange, på den måde får du små fine striber af lakridssirup i.
Kom marengsmassen ned i sprøjteposen og sprøjt det ud i små kys på en bageplade med bagepapir.

Bag dem ca. en time ved 100 grader – måske lidt mere.

Lad dem køle af på en rist og kom de afkølede kys ned i en lufttæt beholder.

Hvis kyssene skulle blive bløde (jeg kom til at lade dem stå ud for længe, så det skete for mig), så kan du bare putte dem i ovnen ved 100 grader i ca 20 minutter – så bliver de sprøde igen.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

1 kommentar

  • De ser virkelig lækre ud!

    Har du mon set, at jeg har udtrukket dig som vinder i min Give Away? Du har vundet 5:2 fastekuren af Mimi Spencer. Send mig meget gerne en email med din adresse så jeg ved hvor bogen skal sendes hen 🙂 Marian@neeruplarsen.com

    Tillykke og rigtig fin søndag til dig.

    Kh Marian

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3-lags lækker eftermiddagssnack