Hokkaido-lasagne med spinat, ærter og ost

Lækre karamelbolsjer med havsalt

En seriøst god efterligning af Werther’s Originals

Jeg skulle den anden dag lave karameller, men der skete det, selvom jeg brugte et termometer, som viste 122 grader, at karamellerne blev hårde som bolsjer. Da jeg skulle til at smide dem ud, fik jeg smagt på en – og det er jeg sørme glad for, for de smagte virkelig godt!
Kender i Werther’s Original? De smager præcis som dem, bare med et tvist af havsalt på toppen.
Og det var alt sådan, at jeg fik kreeret min egen opskrift på “Anna’s Originals” 🙂

Karamelbolsjerne er søde og dejlig cremet i smagen, og så passer det virkelig godt med det lille drys af havsalt på toppen. Næste gang vil jeg koge dem lidt mindre, og se om det bliver til bløde karameller, men du kan heldigvis selv bestemme, om du vil have disse lækre karamelbolsjer eller bløde karameller (så skal du bare koge dem lidt mindre), og så er det meget nemmere end man tror.

(Ca. 30 karamelbolsjer – 25 minutter + køl)

Du skal bruge: 
250 ml piskefløde
125 g rørsukker
60 g glukosesurip 
Lidt flagesalt


Bland piskefløde, rørsukker og glukosesirup i en gryde og varm det op ved lidt høj middelvarme. Mit komfur går fra 1-9 og jeg havde det på 6. Rør lidt tit, så det ikkebrænder på. Lad det koge i ca 20 minutter og skru måske lidt mere op til sidst (7 på mit komfur). Hold evt øje med et sukker/madtermometer – mit var på ca. 122 grader, da jeg tog gryden af, men jeg ved ikke, om det var rigtigt, eftersom de blev hårdere, end jeg troede.
Gå i stedet efter konsistensen – det skal være gyldent og rimelig tykt, så når du kører skeen rundt, slipper karamellen bunden. Du kan evt putte lidt af massen på en iskoldt ske, og se om det stivner.
Hæld massen ned i en beholder med bagepapir (smurt med lidt solsikkeolie eller anden smagsneutral olie). Drys karamelmassen med flagesalt. Kom beholderen i køleskabet i en lille halv times tid.
Tag karamellen ud af køleskabet, imens den stadig er lidt varm og smidig, og klip den til karamelbolsjer.

Jeg pakkede karamelbolsjerne ind i bagepapir, et bånd rundt om og ned i denne fine beholder. Det var en julegave til min søde veninde. Men det er også perfekt til værtindegave eller som lækkert slik.

Håber i glæder jer til Jul imorgen, jeg gør ihvertfald!
Julehilsner fra Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

 • Det ser vild lækre ud og skal helt sikker prøve nogle af alle de opskrifter, du har delt!!

  Kig gerne forbi! :))
  sisepuedee.blogspot.dk
  -Milla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som modtager af denne skønne gave, kan jeg med sikkerhed sige, at de smager vidunderligt godt.
  Det passer perfekt til denne hygge-tid. Tusinde tak Anna <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mange tak Milla, de var også virkelig gode! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søde Livia! Jeg er så glad for, at du kunne lide gaven <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hokkaido-lasagne med spinat, ærter og ost