Hokkaido lasagne med spinat, ærter og ost

Lækre karamelbolsjer med havsalt

Karamelbolsjer med havsalt
En seriøst god efterligning af Werther’s Originals

Jeg skulle den anden dag lave karameller, blev de desværre hårde som bolsjer. Da jeg skulle til at smide dem ud, fik jeg smagt på en – og det er jeg sørme glad for, for de smagte virkelig godt!
Kender i Werther’s Original karamelbolsjer? De smager præcis som dem, bare med et tvist af havsalt på toppen.

Mine karamelbolsjer er søde og har en skøn flødesmag, som passer virkelig godt med det lille drys af havsalt på toppen. Næste gang vil jeg koge dem lidt mindre, og se om det bliver til bløde karameller, men du kan heldigvis selv bestemme, om du vil have disse lækre karamelbolsjer eller bløde karameller (så skal du bare koge dem lidt mindre), og så er det meget nemmere end man tror.

Find flere opskrifter med karamel lige her.

Karamelbolsjer med havsalt
Karamelbolsjer med havsalt

Karamelbolsjer med havsalt (ca 30 stk)

  • 250 ml piskefløde
  • 125 g rørsukker
  • 60 g glukosesurip 
  • Lidt flagesalt


Så nemt er det: Start med at komme piskefløde, rørsukker og glukosesirup i en gryde og varm det op ved høj middelvarme. Rør tit så det ikke brænder på. Lad det koge i ca 20 minutter og skru måske lidt mere op til sidst.
Gå i stedet efter konsistensen – det skal være gyldent og rimelig tykt, så når du kører skeen rundt, slipper karamellen bunden. Du kan evt lave karamelprøven. Put lidt af massen på en iskoldt ske og stik den ned i iskoldt vand. På denne måde kan du nogenlunde tjekke konsistensen.

Hæld massen ned i en beholder med bagepapir (smurt med lidt solsikkeolie eller anden smagsneutral olie). Drys karamelmassen med flagesalt. Kom beholderen i køleskabet i en lille halv times tid. Tag karamellen ud af køleskabet, imens den stadig er lidt varm og smidig, og klip den til karamelbolsjer.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

4 kommentarer

  • Det ser vild lækre ud og skal helt sikker prøve nogle af alle de opskrifter, du har delt!!

    Kig gerne forbi! :))
    sisepuedee.blogspot.dk
    -Milla

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Som modtager af denne skønne gave, kan jeg med sikkerhed sige, at de smager vidunderligt godt.
    Det passer perfekt til denne hygge-tid. Tusinde tak Anna <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak Milla, de var også virkelig gode! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søde Livia! Jeg er så glad for, at du kunne lide gaven <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hokkaido lasagne med spinat, ærter og ost