Fyldt butternutsquash

Julehistorien om Ingefærsmåkagen (med opskrift)

Jeg fik sådan lyst til at skrive en lille julehistorie efter jeg havde bagt disse skønne, lidt hårde ingefærsmåkager den anden dag. Jeg er ret vild med ingefær, og de her har en dejlig varm smag fra ingefæren. Du kan altid eksperimentere med stødt ingefær efter dit behov, men jeg synes, det her er den helt perfekte smag. De er super gode, især her til julens dage.

Lad mig endelig høre, hvad I synes om historien?

Før du går igång, er der lige et par ingredienser, du skal have med, for at historien kan finde sin slutning…

Du skal bruge: 
1 spsk revet ingefær
1/4 spsk fintrevet skal af en økoappelsin
125 g smør
200 g rørsukker
En lille smule salt
1,5 dl lys sirup
350 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
3/4 tsk natron
5,5 tsk nyindkøbt stødt ingefær
 
 
Så kan historien begynde?

Det var d. 11 december. Det var begyndt at blive koldt udenfor og flammerne buldrede i pejsen i hjørnet af stuen i det lille, gule hus langt ude på landet. Det var midt i december, og der hang små nisser og andet julepynt rundt omkring. I skabene lå alskens ting og sager klar til juledagene. Til højre i skabet lå hr. Marcipan, nede i bunden lå frk. Chokolade, som lå ovenpå lille Sveske, som skulle bruges til anden juleaften. Øverst oppe i skabet lå stærke Kanel og hans søster Kardemomme. Men helt nederst, i det fjerneste, mørke hjørne lå fru. Ingefær. Fru. Ingefær havde altid drømt om at blive brugt lige så meget som alle de andre juleingredienser, men det var lidt som om, alle havde glemt hende. Hun følte sig så utrolig alene, så hun besluttede sig for, at nu måtte der ske noget.

Hun tog sin skal af og rev sig selv på det fine rivejern. Undervejs mødte hun sin nye ven Appelsin, som også begyndte af rive sin skal af i fine strimler. Ved siden af dem, kunne fru. Ingefær se, at Smør, Sukker, Salt og den søde Sirup (de 4 søstre fra hylden over fru. Ingefærs hjem) begyndt at smelte sig sammen i en gryde ovre på det varme komfur. De 4 søstre havde det lidt for varmt, så de kølede sig lidt af inden den revne fru. Ingefær og Appelsin hoppede ned til dem i den lune gryde. De synes alle, er der var lidt vådt, så de råbte på Mel, Bagepulver, Natron og fru. Ingefærs kusine: Stødt Ingefær, som kom løbende ned til dem. De legede fange-leg nede i gryden og blev mikset helt sammen. De synes, at det nu var passende med et nyt navn, og besluttede sig for at kalde sig for Dej. 


Dej havde det meget varmt efter at have leget fange-leg, så den gled ned i en stor plastikpose og hoppede hen over gulvet, og 1,2,3 var den henne ved køleskabet. Dej slog 3 gange på den hvide dør, og døren åbnede sig for den. Dej hoppede op af det store trin og lagde sig ind i kulden i køleskabet i et par timer, hvor den hyggede sig. Efter et par timer var Dej blevet helt hård af kulden, så nu besluttede den sig for, at det måtte være tid til at komme ud og lege igen. Så Dej bankede 3 gange på den hvide dør, og døren åbnede sig. Dej hoppede ned på gulvet og over på køkkenbordet for at se, om der var andre børn ude at lege. Dej satte sig på køkkenbordet for at vente. Den ventede og ventede… og ventede lidt mere, men der kom slet ikke nogen. Til sidst var Dej ved at kede sig så meget, så den besluttede sig for at dele sig i 60 små ens kugler (på 2-2,5 cm i diameter), så der var massere af legekammerater, den kunne lege med.


De små kugler begyndte alle at snakke om det store land øvre mod øst. Et land de kaldte Ovn. Der var ingen af de 60 små venner, der havde besøgt Ovn før, og de havde hørt, at det skulle være sådan et dejligt, varmt sted, hvor man kunne få lidt farve.De 60 små venner travede hen til flyveren (den store bageplade med bagepapir) og placerede sig på pladserne, lidt spredt fra hinanden. De gav sig alle et lille, let tryk, så de ikke ville falde af på turen. 

Flyveren lettede og fløj over mod det varme land Ovn. Der var præcis 160 grader i Ovn. Efter 20 minutter i Ovn var de 60 små venner blevet lidt brune i kanterne, og de var faktisk ved at kede sig lidt. Så flyveren fløj ud af Ovn igen og hen på køkkenbordet. Der stod de 60 venner i 3-4 minutter. 
De fik kigget rundt og så, hvor anderledes alle deres venner så ud. Da de ikke lignede sig selv længere, synes de, at de skulle have nye navne. De kaldte sig selv Ingefær-småkage, for det var jo fru. Ingefær, der havde startet det hele. 
Efter de 3-4 minutter blev de flyttet af flyveren og over på nogle aflange sølv pinde, som vist nok blev kaldt Risten. Der stod de indtil de blev kolde, hvor de herefter fandt sig et hus, hvor de alle kunne flytte ind. Huset kaldte de Kagedåsen. Kagedåsen havde en låg, der holdt fugten ude, så de 60 små Ingefær-småkager kunne holdte sig sprøde. 

Fru. Ingefær var så glad, for nu var hun endelig blevet brugt som en juleingrediens
? 

Håber I kunne lide julehistorien og håber I har en dejlig julemåned

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

 • Neeeej, hvor var det en skøn julehistorie om fru Ingefær – den kunne jeg bestemt godt lide!
  Den fik mig helt i julehumør, faktisk lige så godt som et læse ethvert andet juleeventyr, men dem læser jeg ikke så tit.
  Tak for historien og det gode julehumør, du bragte mig i 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mange tak Betina, det er jeg meget glad for at høre – er glad for du følger med. Det var så lidt, er også helt selv kommet i julestemning 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsker historien! Kom helt i julehumør nu xD haha, ej men julen er altid hyggelig- også om sommeren 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Det er jeg glad for at høre Sarah – ja hvem ville ikke have, at det var jul flere gange om året? 😉
   kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldt butternutsquash