Lækre karamelbolsjer med havsalt

Hjemmelavet Nutella

Er jeg den eneste, der godt kunne spise denne skefuld lige nu?

Jeg kan vel ikke være den eneste nutella-fan derude vel? Derfor lavede jeg denne toplækre Nutella med masser af hasselnødder, som giver et dejligt crunch. Nutella’erne blev pakket fint ind og givet som julegaver til familien. Nutella’en blev super godt modtaget af alle, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger.

Der er ikke noget bedre end et hjemmelavet produkt, hvor du ved præcis, hvilke ingredienser der er i. Og så er det virkelig nemt! Hasselnødder, god chokolade, økologisk fløde og lidt smør – det kan da umuligt være dårligt? 😉

Nutella med hasselnødder
       (ca. 5 små glas)

300 g hasselnødder
225 g god chokolade (jeg brugte 70%)
3,75 dl piskefløde
50 g stuetempereret smør
1 godt drys salt


Så nemt er det: 
Først skal du starte med at riste hasselnødderne i ovnen i 5-7 minutter ved 200 grader. Når de kommer ud, skal du have skallen af. Det kan du gøre ved at hælde dem i et viskestykke og rulle skallen af. Kom de afskallede nødder i en lille blender (gem dog en lille håndfuld) og blend til de er blevet finthakket. Hvis du ønsker større stykker (og dermed mindre nøddesmag i selve nutella’en) hakker du bare lidt mindre, og hvis du ønsker helt fine stykker (og dermed mere nøddesmag i selve nutella’en) blender du bare lidt mere.
Hak chokoladen og hæld det i en skål. Varm fløde op ved middelvarme til det ryger – det må ikke koge! Hæld fløden over den hakkede chokolade og vend det rundt sammen med smørret. Når du har en lind “chokolade-sauce” vender du nødderne i.
Kom skålen i køleskabet i en lille halv times tid, så den tykner lidt. Kom nutella’en på skoldede glas og lad dem afkøle inden du evt drysser med de gemte, hakkede hasselnødder, kommer glas på og putter dem i køleskabet.

Nutella’en skal opbevares på køl og tages ud lidt før, den evt smøres på brødet. Du kan også komme et klat på morgengrøden eller til en portion is. Men man kan da også bare sætte sig under dynen med et glas og en ske? 😉

Chokoladehilsner Anna

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre karamelbolsjer med havsalt