Fyldt butternutsquash

Hjemmelavede flødeboller

Flødeboller med marcipanbund, vaniljemarengs, overtræk af mørk chokolade og drys af kokos

Hjemmelavede flødeboller har været et projekt, jeg har haft lyst til at lave i lang tid. Jeg lavede det faktisk for ca. 5 år siden, da jeg var 12 og lad os bare sige, at det lykkedes ikke – de blev helt flade og jeg kunne ikke finde ud af at overtrække med chokoladen.
Men nu kastede min far og jeg os over det, det lykkedes, og så var det overraskende nemt, og for filan de var gode!
En lækker marcipanbund, sød vaniljemarengs, et godt lag mørk chokolade med knæk og så et drys af kokos – Det var guf!
Der er forskellige metoder til overtrækning af chokolade. Nogle hælder det bare udover, når de har kommet marengs på bundene, mens andre venter en time eller bager dem i ovnen, som jeg har gjort her. Det resulterede i, at de blev en lille smule mere flade end normale flødeboller, men for mig er smagen vigtigst, og den var virkelig god. Næste gang vil jeg forsøge mig med, at putte bundene med marengs i fryseren en halv times tid og så hælde chokolade over, så har jeg en idé om, at chokoladen stivner hurtigere, og flødebollerne forbliver høje og flotte.
Lad mig endelig høre, hvis I har gode erfaringer med gode metoder?

Tip: Du kan lave mange forskellige varianter af disse flødeboller. Du kan overtrække med lys eller hvid chokolade, du kan komme andre smage i marengsen, som f.eks. lakridspulver, hindbærpulver eller kakao. Du kan også drysse med andet end kokos, som f.eks. lakridspulver, hakkede nødder eller frysetørrede hindbær – kun fantasien sætter grænser 🙂

(10 flødeboller – en times tid)

Du skal bruge: 
160 g marcipan
60 g æggehvide (du kan bruge pasteuriseret)
100 g sukker
1/3 dl vand
1 vaniljestang
110 g mørk chokolade (jeg brugte ca 75 %)
Kokosmel


Så nemt er det: 
Start med at skære et-par-millimeter-tynde skiver af marcipanrullen. Det er super nemt, hvis man har en rulle marcipan, men hvis du ikke har det, skal du rulle marcipanen ud med lidt flormelis, og så skal du igang med en udstikker. Kom dem i ovnen i 5 minutter ved 175 grader og lad dem køle af.

Bland vand og sukker i en gryde og kog det i 3-4 minutter til en sukkersirup. Imens skal du piske hviderne til skum. Når sukkersiruppen er klar/gennemsigtig, og sukkeret er opløst, så tager du gryden af blusset og lader det køle lidt – ca 30 sekunder. Hæld langsomt sukkersiruppen i æggehviderne, imens du pisker med en elpisker. Pisk marengsen i mindst 15 minutter ellers falder det sammen.

Nu skal du så tilsætte korn fra vaniljestangen eller andre smagsgivere. Kom marengsen i en sprøjtepose evt. med en tyl i.
Sprøjt det ud på de kolde marcipanbunde.

Bag dem nu i ovnen i ca 4 minutter ved 175 grader.

Hak chokoladen fint og smelt det landsomt over vandbad.
Brug en gaffel, sæt bundene ovenpå gaflen og hold flødebollen ind over chokoladeskålen med det smeltede chokolade, imens du hælder chokoladen udover med en ske – på den måde ryger det overskydende chokolade ned i skålen igen.

Nu drysser du så med kokosmel eller andet drys og stiller flødebollerne på køl i et par timer, til chokolade er stivnet.

Den sidste flødebolle blev lidt grim, da jeg ikke havde chokolade nok – derfor har jeg beregnet lidt mere i denne opskrift
På dette billede kan man se de flotte vaniljekorn, marcipanbunden og det gode overtræk af mørk chokolade. Det er bare ren hygge, Anna
 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldt butternutsquash