Twix cookies

Fyldt butternutsquash

Bagt butternutsquash fyldt med spinat, svampe, citron og feta

Jeg elsker, elsker, elsker græskar. Det her er et skønt og nemt tilbehør til kød, kylling, fisk eller med en god salat. Det er meget oplagt, at hullet i en butternutsquash skal fyldes med et eller andet, og efter jeg så skøn opskrift på Vanløseblues, blev jeg inspireret og måtte simpelthen prøve det.

Butternutsquash er en form for græskar med en dejlig sødme og en konsistens, der minder lidt om kartoffel. De her er fyldt med spinat, svampe, citronsaft + skal, rosmarin og feta – men det er jo kun fantasien, der sætter grænser for, hvad denne lækre grønsag kan fyldes med. Jeg har holdt mig til vegetarudgaven, hvor alle grønsager og oste nærmest ville passe som fyld, men du kan også lave en kødfars til at fylde i.

Jeg kan forestille mig, at der er mange, der ikke spiser skrællen, men den er mør, efter den har været i ovnen og kan sagtens spises, så jeg guffer det hele – rub og stub 😉

(Mættende tilbehør til 2 personer – 50 minutter)

Du skal bruge: 
1 butternutsquash
1/2 pose frossen spinat (optøet)
4 store champignon
1 hvidløg
1 lille klump feta
Saft og skal fra 1 citron
Lidt olivenolie
Rosmarin, salt og peber

Så nemt er det: 
Halver butternutsquashen og skrab kernerne ud med en ske. Rids tern i med en kniv (det ser både flot ud, og så bager græskaret hurtigere). Pensl med lidt olivenolie og drys med rosmarin, salt og peber. Giv dem ca. 40 minutter i ovnen ved 180 grader på en bageplade med bagepapir. Skru lidt ned, hvis de bliver for mørke. Stik i den med en lille, spids kniv, for at mærke om den er mør.
Imens skal du lave fyldet.
Skyld og skær champignon i tern. Steg dem i lidt olivenolie på en pande i et par minutter til væsken er forsvundet. Pres et fed hvidløg og kom det ned til champignon sammen med den optøede spinat, som du lige skal presse al væden ud af, inden du kommer det ned på panden. Bland også saft og skal fra en halv citron, salt, peber og rosmarin i.
Skær fetaen i tern.
Tag butternutsquashen ud af ovnen. Bland fetatern med fyldet og kom fyldet i hullet på de 2 butternutsquash. Put dem i ovnen igen i 5 minutter ved 220 grader.

Server fx sammen med citron, så man kan presse det ud over.

Håber i nyder december måned, Anna
 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Twix cookies