Cremet speltotto med ærter og citron og fødselsdag

Sunde kokosmakroner med citronskal og mørk chokolade

Sunde kokosmakroner med citronskal og mørk chokolade

Sidste weekend lavede jeg disse lækre, sunde kokosmakroner med citronskal dyppet i mørk chokolade. Jeg lavede dem med inspiration fra Juliekarla’s lækre blog. Jeg har altid været ret vild med kokos og derfor også kokosmakroner, men der er tit meget sukker i. Derfor var det perfekt, da jeg så Julie Karla havde forsøgt sig med sunde kokosmakroner. Selvfølgelig er man (jeg) lidt skeptisk, for holder de nu formen? Er de søde nok? Og smager de overhovedet godt? Og jeg kan sige ja, ja og virkelig meget ja, for de var seriøst lækre, især med den revede citronskal, som jeg tænkte kunne passe utrolig godt sammen med kokos og chokolade. De smager syndige, men er i virkeligheden ret sunde – et super alternativ til lørdagsslik eller eftermiddagssnack.
Jeg har ihvertfald allerede lavet dem 2 gange 😉

Tip: Som Juliekarla foreslår kan du også komme kanel i dejen, og jeg tænker at en vaniljestang, appelsinskal eller finthakkede nødder også kunne passe rigtig godt til.

(Ca. 14-15 stk – 30 minutter)

Du skal bruge: 
2 modne bananer
1,5 æggehvide (du kan også bruge 1 bæger pasteuriserede æggehvider)
90 g kokosmel
1 spsk havregryn
Skal fra 1 øko citron
35 g mørk chokolade

Så nemt er det: 
Start med at mose bananerne med en gaffel. Kom kokosmel, havregryn, fintrevet skal fra citronen og æggehviderne ned til bananerne og rør godt rundt. Kom bagepapir på en bageplade. Form små runde kugler med en ske og læg dem på bagepladen. Giv dem 20 minutter i ovnen ved 200 grader, og lad dem så køle af på en rist. Når de har kølet af, skal du smelte chokolade ved vandbad*.
Dyp kokosmakronernes bund i den mørke chokolade og læg dem med bunden op ad, så chokoladen kan stivne.
Put dem på køl, gerne i et par timer, og nyd dem så, fx til en dejlig kop the.

*Vandbad er, når du koger noget vand i en gryde, skruer ned på lavt blus og sætter en skål ovenpå (som et låg). I den skål kommer du chokoladen i og venter til det er smeltet.


Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet speltotto med ærter og citron og fødselsdag