Indisk Dahl med skyr og koriander

Sunde gulerodsmuffins med nødder, rosiner og krydderier

Lækre og fugtige gulerodsmuffins med massere af krydderier, rosiner og valnødder

Det er snart december, og det fejre jeg med de her lækre, lidt julede, gulerodsmuffins.
I søndags fik jeg nemlig en utrolig stor trang til at bage noget og gerne noget, der både smagte godt og samtidigt var sundt. Jeg fandt en super lækker opskrift på Josephine’s blog. Opskriften skulle efter hendes mening være de bedste gulerodsmuffins, hun har smagt, så det måtte jeg jo prøve. Og de var virkelig gode!
Jeg tilføjede lidt ekstra krydderier, citronskal og rosiner + at jeg bagte dem næsten dobbelt så lang tid.
De her muffins passer super godt til denne årstid, da de er fyldt med dejlige varme krydderier, hakkede valnødder, kokos og søde rosiner.
Min familie blev ret chokeret, da de hørte, at der ikke var sukker i – så det er bare bevist, at man sagtens kan lave kager uden sukker. Jeg skal helt sikkert lave dem igen, måske med revne æbler, vaniljestang og mandler næste gang?

(8 muffins – ca 1 time) 

Du skal bruge: 
2 æg
2 modne bananer
10 friske dadler, uden sten
2-3 spsk solsikkeolie
Ca. 2 dl grahamsmel
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1/2 tsk muskat
1/2 tsk kardemomme
2 store gulerødder, skrællede
1 lille dl. kokosmel
1 lille håndfuld valnødder
1 lille håndfuld rosiner
Skal fra 1 citron

Så nemt er det: 
Du skal først blende bananer og dadler sammen. Kom blandingen op i en skål, hvor du pisker æg, olie, bagepulver og krydderier i. Hak valnødder groft, riv gulerødder groft og riv citronskal fint. Kom det ned i dejen sammen med kokosmel. Kom nu også mel og rosiner i.
Kom dejen i ca 8 muffinsforme, som er beklædt med bagepapir.
Bag dem i ca 50 minutter ved 180 grader – skru lidt ned til sidst, hvis de bliver for mørke. Lad dem køle af.
Du kan evt. lave en frosting og putte på, man de kan sagtens spises alene.


Jeg havde en med til en veninde, og hun var også ret vilde med dem. Hun sagde, at hun blev positivt overrasket, da hun tog en bid, fordi hun slet ikke havde forventet, at de var dejlig krydret og fyldt med nødder og rosiner.

Er jeg den eneste, der glæder mig til december?
Anna

   

4 kommentarer

  • Hej Anna. De ser rigtig gode ud!! Jeg elsker bagværk, der kan spises uden alt for dårlig samvittighed – måske særligt meget i netop denne tid 😀
    Venlig hilsen Nina/kunster på køkkenbordet

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] et stofskifte, som ikke helt kan tåle, at jeg bare giver los! Jeg skal bl.a. have prøvet hendes Sunde gulerodsmuffins med nødder, rosiner og krydderier, hendes Nøddesnacks med peanutbutter og mørk chokolade, og hendes Sunde Bananvafler. Og hvis […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

    Ser gode ud, men skal de virkelig bages i 50 minutter?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Birgitte, ja det er helt rigtigt.
      Det er ligesom, når man bager andre kager med grøntsager – så skal det altid have lidt længere tid i ovnen.
      Derudover er der heller ikke så meget mel i, så dejen er lidt mere fugtig og skal automatisk have lidt længere tid.
      Men du kan altid prøve dig frem og stikke en nål eller lignende i en muffin, når de ser færdige ud 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indisk Dahl med skyr og koriander