Friskpresset æblejuice med ingefær

Madbloggerudfordringen – Lækre horn med marcipan og chokolade

Når Signesmad bliver til Annamad

For en måneds tid siden meldte jeg mig til en udfordring… Madbloggerudfordringen. Her er 54 danske madbloggere blevet udfordret. Ved lodtrækning fik man tildelt en anden blog, hvor opgaven gik på at genskabe eller nyfortolke en af bloggens opskrifter. Jeg var ret spændt, og da jeg fik tildelt Signesmad, måtte jeg straks ind og kigge på alle hendes skønne opskrifter. For der var virkelig mange gode at vælge imellem. Det endte med, at jeg nyfortolkede hendes version af søndagshorn.
 
Jeg ville gerne have en gærdej + lidt flere horn, så jeg lavede lidt om på dejopskriften, som blev til en blød, vaniljeprikket gærdej. Jeg var ret vild med hendes idé med marcipan og et stykke mørk chokolade som fyld, så det skulle jeg selvfølgelig prøve. Jeg valgte bare at rive marcipanen og blande den med lidt smør og sukker. Det blev altså til lækre horn med marcipanremonce og mørk chokolade.
For de var virkelig lækre, og det var en super ide med den mørke chokolade. Dog (som man kan se på billedet) var det faktisk ikke meningen, at der skulle være noget ovenpå. Men der skete det, at 5 minutter efter de var blevet sat i ovnen, flød noget af fyldet ud, og jeg tænkte ÅHH NEJ…
Men da de kom ud af ovnen, skrabede jeg bare fyldet op og puttede det ovenpå, og jeg må sige, at det tog de sørme ikke skade af, MUMS de var lækre og bløde! Både med fyld inden i og ovenpå.
De var aller bedst på første dagen, men dagen efter varmede jeg dem i 10 minutter ved 100 grader og de var så gode som nye. Jeg ved ikke, om Signe havde det problem med hendes fyld? eller om andre vil få samme problem med fyldet? men jeg kan sige, at det var et fejl, som endte med at blive et kæmpe plus, så det skal ikke afholde mig fra at lave dem igen 🙂
Næste gang vil jeg måske lave dem med citronskal, æbler eller ren marcipan som fyld.
(20 horn – 15 min + hævning + bagetid) 
 
Du skal bruge: 
Dej:
25 g gær
3 dl mælk
50 g smør
1 spsk sukker
1 vaniljestang
1 nip salt
1 æg 
Ca. 9 dl hvedemel
Fyld:
75 g blødt smør
75 g sukker
75 g marcipan
100 g mørk chokolade (jeg brugte 70 %)
 
1 æg til pensling
 
Så nemt er det: 
Start med at komme mælk og smør i en gryde. Varm det ved svag-middel varme til smørret er smeltet – det skal være lillefingervarmt. Rør gæren ud i det lune mælkesmør i en røreskål. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland/skrab det sammen med sukkeret, for at få skilt kornene. Kom dette vaniljesukker, æg og salt ned i skålen til mælk-smør-gær-blandingen. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen – jeg brugte Kitchen Aid røremaskine, men du kan også bruge hænderne. Når dejen er glat og smidig, og lige præcis slipper fingrene, smider du et viskestykke over og sætter det til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Del dejen i 2 og rul dem ud til 2 runde cirkler på ca 0,5 cm tykkelse. Skær hver cirkel i 10 “lagkagestykker”.

 
Lav fyldet. Riv marcipanen groft og pisk den sammen med det bløde smør og sukker. Bræk chokoladepladen, så du får 20 stykker.
Fordel marcipanremoncen med en tsk i den brede ende på alle dejstykkerne (se billede nedenunder) og læg et stykke mørk chokolade på også.

Rul dem sammen til horn – altså rul fra den brede ende ind mod den smalle og form dem, så de bliver halv måne formet. Læg dem på en bageplade med bagepapir og tryk enderne godt sammen, så man kan holde på så meget af fyldet som muligt. Gør dette med alle tyve horn.
Pisk et æg og pensl alle 20 horn.
Bag hornene ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Hvis noget af fyldet skulle flyde, som der skete ved mit, skraber du det bare op, så snart de kommer ud af ovnen og putter det ovenpå hornene, som jeg har gjort på billedet.
Og som Signe skriver, skal de “spises lune med masser af te til!” 🙂

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

2 kommentarer

 • Guud jeg har ikke bagt horn siden jeg boede hjemme tror jeg – disse her lyder da helt uimodståelige!

  SÅ skønt du ville lege med, sjovt at du lige fik Signesmad 😉 Måske du er frisk på en anden runde?

  Hilsen La Cucina Nada

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De var rigtig lækre, mange tak Nada! Jeg er helt klart frisk på en ny runde 😉
  Kh Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Friskpresset æblejuice med ingefær