Bedste brownies

Indisk Dahl med skyr og koriander

Når Anna-mad bliver til Inder-mad. Jeg har i lang tid gerne ville lave indisk mad, og nu fandt jeg en opskrift på dahl, som jeg har hørt skulle være en dejlig krydret, sund og lækker vegetarret – og det var lige, hvad den var.
Jeg har dog ikke fundet ud af, om det hedder Dahl, Daal eller Dal? – der er vist mange måder at stave det på 😉

Dahl er en ret kendt indisk ret, som bliver lavet af linser, tomat og masser af krydderier – en form for tyk suppe med lidt bid fra linserne. Jeg har valgt at tilføje smagskomponenter, jeg godt kan lide, og så synes jeg, at det kunne være lækkert med en klat kølende skyr og friske koriander ovenpå, der giver en dejlig smag – og så lige med et stykke brød til. Det var dejlig efter en kold dag.

2 x Tip: Det er vigtigt, at du smager dig frem, så du får det, som du vil have det. Og så kan jeg anbefale at servere Naan til din Dahl. Naan er et ret klassisk indisk brød, som jeg ikke lige havde i huset, men som jeg helt sikkert enten vil bage eller købe til næste gang.

(3 personer – ca. 40 minutter)

Du skal bruge: 
200 g røde linser
8 kardemommekapsler
6 nelliker
1/2 tsk stødt spidskommen
1 løg
1 hvidløg
3 store tomater
4 store spsk tomatpure
1/2 tsk chiliflager (smag dig frem, du kan også bruge friskhakket chili)
1 spsk olivenolie
2 spsk revet ingefær
1 tsk gurkemeje
Salt og peber
Ca. 800 ml. vand eller bouillon (helst bouillon, da det giver mest smag)
Evt. en dåse kikærter

Som tilbehør: brød, skyr og koriander 

Så nemt er det: 
Start med at skylle linserne i koldt vand et par gange. Nu skal du bruge en morter, og hvis du ikke har sådan en, kan du godt købe kardemomme og nelliker stødt. Bank/stød kardemommekapslerne i morteren og fjern de grønne skaller. Rist kardemommen, spidskommen og nelliker på en varm pande i et par minutter (her frembringer du smagen). Stød det derefter i morteren til groft pulver.
Skær løg, hvidløg og tomater i tern. Kom olivenolie på en varm pande og sauter løg, hvidløg, revet ingefær og tomater i et par minutter, til løgene er bløde, og tilsæt så linserne sammen med din krydderi-blanding, chiliflager, gurkemeje og lidt salt. Lad det stege i et par minutter. Hæld bouillon/vand på og lav et opkog. Lad herefter retten simre i ca 25 minutter, til det er blevet en sammenkogt ret, hvor linserne er bløde, men stadig med lidt bid. Jeg havde en rest kikærter, som jeg rørte i tilsidst, og det passede ret godt til.
Nu skal du bare smage dig frem – skal der mere salt i? peber? chili? skal der tilføjes lidt lime?

Server din Dahl i en skål med en klat skyr, friske koriander, et stykke brød og friskkværnet peber.

Selamat makan (Velbekomme) – som man siger på Indisk (ifølge google translate)
Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedste brownies