Sunde gulerodsmuffins med nødder, rosiner og krydderier

Fransk løgsuppe med hvidløgs-ostebrød

En skøn vintersuppe: Fransk løgsuppe med chili, timian og hvidløgsbrød med revet ost

Det er altså for alvor ved at blive koldt udenfor, og hvis jeg skal se positivt på det, så giver det anledning til masser af suppe. Og jeg elsker suppe i alle afskygninger. Du kan bl.a. finde opskriften på lækker kartoffel-jordskokkesuppe, cremet tomatsuppe og tøm køleskabet gulerods-kartoffelsuppe. Men her kommer opskriften på en suppe, som jeg har haft lyst til at lave i ret lang tid. Opskriften er inspireret af denne opskriften far en supper lækker blog.
Selve suppen har en dejlig smag af søde løg, frisk timian og lidt stærk chili. Ovenpå er brød med hvidløg og revet ost – det er ren comfort food !
Løgsuppe er utrolig sund, og så varmer den dejligt efter en kold dag.

(3 personer – 30 minutter) 


Du skal bruge: 
4 store løg, ca. 650 gram
2 små fed hvidløg
1/2 frisk chili
1 god tsk salt
1 spsk olivenolie
1 tsk sukker
700 ml. bouillon (du kan både bruge grønsags- eller kyllingebouillon)
Et par kviste timian
Peber

6 små skiver brød
Revet ost
1/2 fed hvidløg
Timian


Så nemt er det: 
Du skal starte med at skære løgene i tynde skiver. Pres også hvidløget med en hvidløgspresser. Varm olien i en gryde og kom løg og hvidløg ned i. Når løgene er blevet lidt bløde og klare. Skær chili fint. Kom chili, salt, sukker og boullion ned i gryden. Pil de små “blade” af timian kvistene og kom dem i gryden sammen med peber. Lad suppen koge op, og lad det herefter simre i 15-20 minutter ved middel varme.
Imens suppen koger skal du putte brødene i ovnen på 200 grader i 5 minutter. Tag dem ud og gnid dem med hvidløg og drys med revet ost og timian. Kom brødene i ovnen igen i et par minutter, til osten er smeltet.
Du kan servere brødene ovenpå suppen eller som tilbehør ved siden af.

Vinterhilsner fra Anna
 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

1 kommentar

  • Hvor lækkert – det er nemlig den bedste og nemmeste suppe, jeg elsker når det er blandet alm løg og rødløg. Og ostebrød er bare altid godt.

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde gulerodsmuffins med nødder, rosiner og krydderier