Brændende kærlighed med ekstra grøntsager

Bygotto med ærter og citron

Bygotto med ærter og citron
Bygotto med ærter, citron og parmesan

Jeg har siden Roskilde Festival drømt om GRØD’s bygotto med ærter, vesterhavsost og citron… Er jeg mon den eneste? For den var virkelig god!
Nu fik jeg endelig taget mig sammen til at prøve og efterligne den, og jeg er overrasket over hvor tæt jeg ramte, for den smager fuldstændig, som jeg husker den.

Risotto kan efter min mening godt blive lidt tungt og kvalmt, da der oftest er rigtig meget ost i. Men her fungerer perlespelt godt i stedet for risottoris, da de giver mere bid til grøden. Dette fungerer virkelig godt sammen med de lidt sprøde ærter, den friske citronsaft og -skal og det cremede og salte fra parmesan.
Det blev modtaget så godt herhjemme, at min mor kom hjem næste dag og sagde “Jeg har købt ind til, at du kan lave det igen snart”, og det kan jo umuligt have været dårligt så? 😉
Det mætter rimelig meget – så små portioner er bedst med en skål frisk salat til.

Læs også: Bagt svampebygotto med valnødder og parmaskinke / Græskarbygotto med brunet smør og grønkålschips / Bygotto med varmrøget laks

Bygotto med ærter og citron

Bygotto med ærter og citron (3 personer med salat til)

  • 1 løg
  • 1 dl hvidvin
  • 3,5 dl perlespelt
  • 1 l kyllingebouillon (jeg blandede kogende vand med bouillonterning)
  • 1 stor spsk marcarpone
  • 3/4 dl revet parmesan + lidt til pynt
  • 180 g frosne ærter (tag dem ud og tø en time før)
  • 1 citron
  • Peber

Så nemt er det: Start med at hakket løget og stege det ved middelvarme i en gryde i 1 spsk olivenolie, til løget er blødt. Skyl perlespelten grundigt i koldt vand. Kom dem op i gryden og rist det af et minuts tid, inden du tilsætter hvidvinen. Når vinen er fordampet, kan du tilsætte en tredjedel af bouillonen. Kog det op, imens du rør, og lad det så simre, til perlespelten har suget alt væsken til sig. Herefter hælder du lidt af bouillonen, ca 100 ml ad gangen, rør til det har suget væsken til sig, og hælder så lidt mere væske i. Det fortsætter du med, indtil al bouillonen er brugt, og grøden er cremet og lækker men stadig med lidt bid.

Riv citronskal fint. Tag gryden af varmen og rør mascarpone, citronskal og -saft, peber, parmesan og ærter ned i speltottoen. Gem dog en lille håndfuld ærter til pynt.
Anret i skåle og drys med ærter, parmesan, friskkværnet peber og lidt revet citronskal.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

4 kommentarer

  • Ikke fordi maden ikke ser lækker ud, men de dér skåle *suk* Kan man få mærket at vide? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er da ikke den værste kompliment at få 😀

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er det ihverfald ikke 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha, jeg er også ret glad for dem 😉 Selvfølgelig! Jeg kan fortælle, at de er købt i en kinesisk butik i Gothersgade nær Kongens Nytorv i København. Jeg mener de koster ca 64 kr pr stk og er der i 3 forskellige størrelser 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brændende kærlighed med ekstra grøntsager