Moderniseret brændende kærlighed

Sunde dadeltrøfler og en reminder

Jeg vil aller først starte med at gøre opmærksom på den nye header, har i set den?
3 billeder af min mad og så et billede af mig, forfatteren bag Anna-mad, så nu ved I også hvordan jeg ser ud 😉
Jeg vil også lige minde jer om, at I kan finde og følge mig på diverse medier:
– Facebook her
– Bloglovin her
– Instagram her
Nååh, nu til disse lækre sager:

Sunde og bløde dadeltrøfler med ristede hakkede mandler og lakridspulver

Jeg har flere gange set opskrifter og andre bloggere lave dadelkugler, så det måtte jeg altså også prøve. Sammensætningen af de bløde dadler, de sprøde og ristede mandler og lakridspulveret passede virkelig godt sammen.
De fleste rullede jeg i hakkede, ristede mandler blandet med lidt lakridspulver og resten i kokosmel.
De her trøfler var bløde og utrolig lækre, og så er det jo bare endnu bedre, at de er sunde og nemme at lave. De smagte virkelig som noget meget syndigt, så dem vil jeg klart lave igen snart! – perfekt sund lørdagsslik.
Næste gang vil jeg prøve med andre smagsgivere som appelsinskal, chokolade eller vanilje – det kan kun blive godt 🙂

Disse dadeltrøfler var ret bløde, men det kunne jeg nu godt lide (det gjorde dem ekstra “trøflet”). Jeg forsøgte også at fryse 2 i et par timer, og det smagte også godt – de blev lidt mere faste og iskolde.

(ca. 20 stk – 15 minutter + køl)

Du skal bruge: 
25 friske dadler (du kan sikkert også godt bruge tørret)
1 spsk appelsinsaft
1 håndfuld mandler
1 spsk nutella eller chokoladecreme (jeg brugte den belgiske fra Sorgenfri specialiteter)
1 spsk lakridspulver

Ekstra lakridspulver eller kokosmel til rulning


Så nemt er det: 
Start med at riste mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5 minutter. Hak dem derefter med en blender/foodprocessor, så det er forholdsvis fint, men stadig med lidt grove stykker mandler i. Hæld de hakkede mandler i en skål. Tag stenene ud af dadlerne og blend dem i en foodprocessor eller kraftig blender, til det bliver en lind masse.

Kom 2/3 dele af de hakkede mandler sammen med resten af ingredienserne ned til dadelmassen og kør grundigt rundt til det hele er blandet sammen – smag dig frem. Kom dadelmassen på køl i en times tid.
Vend lidt lakridspulver sammen med resten af de hakkede mandler. Form med en ske og din hånd små kugler af dadelmassen og rul dem i blandingen af mandel-lakrids eller i kokosmel.
Lad dem stå på køl, til du skal spise dem – de kan også sagtens fryses.

– lad mig endelig høre, hvad i synes?
Knus Anna

2 kommentarer

 • Sarah

  Hej 🙂
  Kan se du bruger Chokolade Creme fra Sorgenfri Specialiteter – hvor har du købt den henne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Sarah.
   Jeg kan ikke huske præcis, hvor den er købt – formentlig i Roskilde.
   Men jeg ved, at den kan fås i flere delikatessebutikker rundt omkring i landet og ellers har de vist en hjemmeside.
   Den er ret lækker 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moderniseret brændende kærlighed