Kartoffel-jordskokkesuppe med chili-gulerodsdrys

Smuk efterårsmad

Bulgur med ovnbagte gulerødder og rødbeder, avokado, feta, citron og persille

Det er efterårsferie, og derfor er der lidt ekstra tid til at lave noget lækkert til frokost. Derfor blev denne lækre bulgursalat med ovnbagte gulerødder og rødbeder, avokado, feta, citronsaft og -skal og friskhakket persille brygget sammen den anden dag.
Det var min veninde og jeg, der lavede den, og vi var begge to positivt overraskede, da vores (hvad vi troede skulle blive) kedelige frokost, blev til denne smukke og ret lækre salat.
Salaten består både af grov bulgur, det cremede fra avokado og feta, det sprøde fra rodfrugterne, smag fra persille og det syrlige fra citronen. Det er et perfekt match!
Hvis du ikke har grov bulgur, som jeg synes passer super godt, da der er lidt bid i, kan du også sagtens bruge perlespelt, normal bulgur, quinoa eller grov/brune ris.

Salaten er perfekt til vegetarfrokost, men kan også serveres med et stykke kød, kylling eller fisk til aftensmad.

(2 personer – 50 minutter)

Det skal du bruge: 
160 g grov bulgur
4 gulerødder og 2 rødbeder – her kan du også bruge andre rodfrugter som pastinak osv.
1 spsk olivenolie
Tørret timian
1/2 avokado
Feta – efter behov
Saft fra 1/2 citron + skal fra den hele
Frisk persille, ca en håndfuld
Salt og peber

Så nemt er det: 
Start med at skrælle gulerødder og rødbeder og skær dem derefter i små, lidt aflange stykker. Vend dem med olivenolie og timian. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og giv dem ca 40 minutter i ovnen ved 200 grader.
Når rodfrugterne har været i oven i ca 20 minutter, skal du koge den grove bulgur. Kog efter anvisning på pakken, men for mig passede det med ca 4,5 dl vand, et lille drys salt og så skulle det koge i ca 12-14 minutter med låg.
Imens bulguren koger, skal du skære feta og avokado i tern. Du skal også hakke persillen og rive citronskal af citronen.
Bulguren burde være færdig, når alt vandet er suget op.
Vend rodfrugterne i bulguren sammen med feta, citronskal, citronsaft, persille, avokado, salt og peber. Server i 2 skåle med en ske til hver og nyd denne frokost, måske til en god film under dynen?

Et billede af rodfrugterne, da de kom ud af ovnen

Efterårshilsner Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffel-jordskokkesuppe med chili-gulerodsdrys