Bagt æblekage med crumble-top

Moderniseret brændende kærlighed

Kartoffel/pastinak mos med løg-bacon-gulerod-spidskål-dild-drys

En gang imellem er det rart med en god, gammeldags, klassisk ret – og endnu bedre, hvis man lige fortolker den til en nyere og mere moderne version. Det var det, jeg gjorde her med min moderniserede version af brændende kærlighed. Jeg ville ikke fjerne kartoffelmosen, da det er hovedelementet, men jeg tilføjede lidt pastinak og citronskal, som gav et godt pift. Til brændende kærligheds kartoffelmos skal der næsten serveres bacon og løg, så dem beholdt jeg selvfølgelig også – jeg tilføjede bare lige spidskål og gulerodstern, for at give noget bid og dild til smag.
Det var en super lækker “comfort-dish”, som bare skal nydes i en skål med en ske efter en kold dag 🙂

Hvis der er elementer som spidskål, løg, pastiknak eller lignende, du ikke bryder dig om, kan du bare fjerne dem – og lige erstatte med kartoffel, hvis det er pastinak.

(3 personer – ca. 35-40 minutter)

Du skal bruge: 
Mos:
2 store pastinakker
6 store kartofler
1 stor spsk smør
Skal fra 1 citron – evt. lidt citronsaft
Salt og peber
Topping:
4 gulerødder
2 rødløg
1/2 spidskål
200 g bacon i tern
Frisk dild

Så nemt er det:
Start med at skrælle pastinakkerne og kartoflerne og skær dem derefter i store tern. Kog dem i en gryde med usaltet vand (vigtigt at der ikke er salt i vandet, ellers kan de ikke moses så godt) i ca 25 minutter – eller indtil de er møre. Gem lidt af kogevandet, ca 1/2-1 dl, og hæld resten af vandet fra. Mos kartoflerne (jeg bruger kartoffelmoser, men du kan også bruge en gaffel eller piskeris) sammen med lidt af kogevandet, smør, salt og peber. Pas på med at mose for meget, der må gerne være små “klumper”/mosen må gerne være lidt grov. Smag selv til med citronskal og evt. mere salt og peber.

Imens kartofler og pastinakker koger, skal du skrælle gulerødder, pille løg og skylle spidskål. Skær gulerødder, løg og kål i små tern.
Start med at stege bacon på en tør, varm pande. Når ternene er sprøde, skal du tilsætte gulerødder, rødløg og spidskål. Steg det sammen i ca 5 minutter, til løgene er blevet bløde og klare i farven. Gulerødderne må stadig gerne have lidt bid.

Anret mosen i en skål med toppingen ovenpå og drys med frisk dild.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt æblekage med crumble-top