Bagt hokkaidogræskar

De lækreste kanelsnegle

En af mine yndlingskager er kanelsnegle. De er bare så gode! Det bedste er, når hele huset dufter af nybagte kanelsnegle. Denne opskrift er med kardemomme og en smule fuldkorn i dejen, hvilket giver den en lille smule mere bid og lidt mæthedsfornemmelse. I remoncen (som er det der som smøres inde i kagen) er der i denne opskrift marcipan i, som giver det en lækker smag. Udover marcipanen har jeg også kommer et halvt revet æble i, som giver kanelsneglene lidt fugtighed.

Kanelsnegle er en kage, jeg vender tilbage til igen og igen, og jeg elsker at eksperimentere med “fyldet”. Jeg har før lavet en opskrift med marcipan og æble som fyld, dog uden smør, den kan du finde her.

(16 snegle – 15 minutter + hævning og bagetid)

Du skal bruge: 
Dej: 
2,5 dl mælk
50 g smør
50 g gær
25 g sukker
En lille smule salt
1 æg
1 spsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk vaniljesukker
150 g fuldkornsmel (jeg brugte grahamsmel)
Ca. 350 g hvedemel
Remonce: 
120 g blødt smør
120 g sukker
120 g revet marcipan
1/2 syrligt revet æble
1 lille spsk kanel

– pynt kan være glasur (vand og flormelis, evt en smule citronsaft) og mandelsplitter

Så nemt er det: 
Start med at lave dejen. Lun mælken i en gryde med middelvarme. Smelt også smørret sammen med mælken. Opløs gæren heri. Hæld væsken i en skål, jeg brugte en Kitchen Aid røremaskine. Hæld sukker, salt, æg, vaniljesukker, kardemomme og kanel ned i skålen. Ælt fuldkornsmel og derefter hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt til dejen er glat og smidig. Kom et rent viskestykke over dejen og sæt den til at hæve et lunt sted i 1 time.
Rør nu ingredienser til remoncen sammen.
Tag dejen ud af skålen på et let meldrysset bord og rør dejen ud til en firkant på ca 50×40 cm. Fordel remoncen ud på dejen, og rul den forsigtigt sammen på den lange led, så du får en roulade. Brug en skarp kniv til at skære dejen i 16 snegle. Kom bagepapir i en bradepande, og læg sneglene ved siden af hinanden på bagepapiret. Lad dem hæve i 30 minutter.

Når sneglene har hævet, ser de ca sådan her ud (ovenstående billede)

Bag sneglene i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter.
Lad dem køle af, inden du evt pynter med glasur og mandelsplitter.

Sneglene er perfekt samme dag og dagen efter. Hvis du ikke får spist dem inden 2 dage, hvilket jeg tror du gør, så kan du lune dem ved 100 grader i ovnen.
God ferie, Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt hokkaidogræskar