Tomatsalat med nektariner, feta og pesto

Sund og nem risotto look-a-like

Sund og nem risotto look-a-like med svampe, soltørrede tranebær, citron, ristede hasselnødder og frisk persille

Til min fødselsdag i weekenden lavede jeg denne ret, som en del af buffeten til gæsterne. Jeg var en smule betænkelig, da jeg startede og kiggede ned i gryden. For det så ikke særlig appetitlig ud, og den opskrift jeg fulgte, måtte jeg lave fuldstændig om på, så det blev faktisk min helt egen opskrift. Men jeg tryllede lidt, og det endte med denne ret, og det var VIRKELIG LÆKKERT!

Konsistensen er som en tyk, cremet risotto, men det er lavet på grov bulgur og uden ost – man kan kalde den en ‘bulgotto’. Den er nemmere end en risotto, bare sundere og mere mættende.
I bulgottoen er der svampe og citronskal, som passer super godt til bulguren, og så er det toppet med soltørrede tranebær, ristede hasselnødder og frisk persille. Server til kylling eller alene som vegetarisk aftensmad.
En perfekt efterårsret!

Tip: du kan sagtens undlade nødder, persille eller tranebær, og du kan også drysse med friske æbletern eller andre nødder.

(Tilbehør med noget kød til 4-5 personer – 35 minutter) 

Du skal bruge: 
15 g tørrede svampe, fx karljohan
Ca. 8,5 dl kogende vand
2 spsk smør
1 spsk olivenolie
250 g friske svampe, jeg brugte champignon
2 skalotteløg ellet et almindeligt løg
1 fed hvidløg
350 g grov bulgur
1 håndfuld tørrede tranebær
1 håndfuld hasselnødder
Salt og peber
1 citron, skal og saft
Lidt frisk persille


Så nemt er det: 
Først skal du starte med at komme de tørrede svampe i en skål og hælde de 8,5 dl kogende vand over. Stil det til side.
Skyl og skær de friske svampe i skiver. Smelt 1 spsk. smør med 1 spsk. olivenolie i en dyb stegepande og steg de friske svampe i et par minutter ved høj varme, indtil de er blevet lidt bløde. Tag svampene af panden og læg dem i en tallerken. Skru varmen ned på middel og smelt den sidste spsk smør på panden. Hak skalotteløgene fint og steg dem på panden, til de er blevet bløde. Det tager et par minutter. Kom nu finthakket hvidløg på panden sammen med bulguren og “rist” det et par minutter. Tag de opblødte, tørrede svampe op af det lune vand. Gem vandet! Hak de opblødte svampe groft og put det ned i panden sammen med “svampevandet”. Bring det i kog, kom lidt salt i, læg låg på, skru ned og lad det stå og simre i ca. 20 minutter, til al vandet er blevet opsuget af bulguren. Smag på bulguren. Hvis der er for meget bid i, kan hælde noget mere vand ved, og lad det simre videre. Når du mener bulguren er færdigkogt, det skal have en smule bid, skal du rive skallen fra 1 citron ned i. Vend også de stegte svampe og citronsaft i. Smag til med salt og peber. Tag panden af varmen og stil det til side.

Tænd ovnen på 200 grader og rist hasselnødderne på en bageplade i 5 minutter. Lad dem køle lidt af og pil så det meste af hasselnøddeskallen af. Du kan nærmest nulre den af med fingrene. Hak dem groft.
Drys bulgottoen med hakkede hasselnødder, soltørrede tranebær og frisk persille.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Tomatsalat med nektariner, feta og pesto