Krydret æblekompot med ingefær og vanilje

Æblekage med mandler

Inden i den mega lækre æblekage med sprøde mandler

Som jeg skrev i det tidligere indlæg med opskriften på æblekompot med ingefær, vanilje og krydderier, har vi et æbletræ i haven, som lige nu bugner af friske, lidt syrlige æbler. Og så kan jeg jo næsten ikke komme udenom at lave æblekage. Og den er her virkelig god! Så god, at jeg ikke nåede at tage billeder af den, før vi og vores gæster havde spist meget af den.
Jeg bruger som sagt æbler fra haven, men du kan også sagtens bruge købeæbler, der vil jeg bare foreslå dig at købe nogle æbler, der er lidt syrlige.

Det her er en æblekage, der er dejlig smovset – som om der var marcipan i. Kagen har en dejlig smag af kanel, æblerne er saftige og med de sprøde mandler på toppen, går man ikke galt i byen 😉

(Til ca. 10 personer –  ca. 1 time)

Du skal bruge: 
Dej: 
150 g smør
175 g sukker
1/2 tsk vaniljepulver (ikke sukker) eller 1 vaniljestang
3 store æg
150 g mel
1 tsk bagepulver
Fyld:
4 mellemstore syrlige æbler
2 spsk. stødt kanel med top
2 spsk. sukker (afhængig af hvor sure æblerne er)
Drys: 
Mandler, ca. en lille håndfuld

Så nemt er det: 
Start med at lave fyldet ved at skære æblerne i både. Vend dem i kanel og sukkeret. Lav så dejen ved at starte med at røre smør, vanilje og sukker blødt. Tilsæt så 1 æg ad gangen. Bland mel og bagepulver i en anden skål og rør det i smørblandingen. Smør en form og hæld dejen ned i. Pres og fordel æblestykkerne ned i kagen, så stykkerne står på højkant, så skallen er nedaf. Du kan lave et mønster, et firkantet mønster. Hvis formen er rund, kan du lave en rundt mønster. Hvis der er lidt kanelsukker tilovers fra æblerne i bunden af skålen, kan du drysse det over kagen. Hak mandlerne groft og drys dem ud over.
Bag kagen i ca. 45 minutter ved 175 grader.
Server med rørt is, altså lidt softice-agtig, eller med cremefraiche.
Kagen er også god kold.


Tip: du kan også komme rosiner eller kardemomme i dejen. Hvis du kommer rosiner i, kan du tage lidt af sukkeret i dejen fra.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Krydret æblekompot med ingefær og vanilje