Indisk - Chicken Tikka Masala

Sprød og frisk rødbederåkost

Sprød rødbederåkost med æbletern, frisk persille og krydrede, saltede, ristede nødder

Jeg er ret vild med salater, og det er især fordi, at der er så mange muligheder. Du kan putte de fleste ingredienser i en salat og stadig få det til at smage godt. Der er salater, der passer bedst til fisk, nogle til kød og andre kan du spise alene uden tilbehør. Jeg er ret vild med denne salat, fordi den har det hele, som en salat skal have. Den er saftigt og frisk fra æblerne, farvestrålende fra rødbeder og persille, og så har den det sprøde, saltede fra nødderne. Ovenpå er der så hældt en sød og syrlig olie/citron/honning dressing.

Nødderne er ristede på panden med gurkemeje, muskat, salt og honning, som gør dem både krydrede, salte og karameliserede, og det passer super godt til denne salat.
Tip: Hvis du ville have nødderne mere enkle, kan du nøjes med salt og honning

Jeg havde denne gang en gæstekok med i køkkenet, min dejlige veninde Livia.
Vi bestemte os for en salat, og så snakkede vi om, hvad vi gerne ville have, at den skulle indeholde, og så endte vi med denne farverige, nemme og lækre sag 🙂

(Tilbehør til 3-4 personer – 15 minutter) 

Du skal bruge: 
2 store rødbeder
1,5 syrligt/sødt æble (vi brugte pink lady)
1 lille håndfuld persille
3 spsk olivenolie
1 tsk honning
Citronsaft
Nødderne: 
1 lille håndfuld mandler
1 lille håndfuld hasselnødder
1 spsk hørfrø (kan udelades) 
Salt, gurkemeje og muskat (du kan også bruge andre krydderier som paprika, chili osv)
1 spsk honning 

Så nemt er det: 
Allerførst skal du lave nødderne. Hak mandler og hasselnødder ret groft. Varm en pande op på fuld varme og hæld nødderne på den tørre pande. Skru ned på mellem-høj varme. Når nødderne har ristet lidt, skal du drysse med lidt salt, gurkemeje og muskat. Hæld derefter hørfrøene på, men pas på, for de begynder nærmest at “sprøjte/sprutte” lidt. Hæld honningen over og bland det hele godt sammen. Lad dem køle af på en tallerken.

Derefter skal du skrælle rødbederne og rive dem groft på et rivejern. Hæld dem ned i en skål. Skær æblet i tern, hak persillen groft og hæld også det ned i skålen. Bland i en kop olivenolie, honning og citron. Smag dig frem: det skal smage lidt af olivenolie, lidt surt fra citronen og lidt sødt fra honningen. Hæld dressingen over salaten. Bland det sammen og drys med nødderne ovenpå.
Pynt også med lidt frisk persille.
En smuk solnedgang og en lækker salat, kan det blive bedre?

Anna

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indisk - Chicken Tikka Masala