Gazpacho

Hummus, nemt og lækkert!

Hummus er en lækker dip fra Mellemøsten som primært består af kikærter, som er en super god kilde til protein og sundt fedt. Udover kikærter laves hummus af bl.a. tahin, vand, olie, spidskommen, hvidløg mm. Jeg har også valgt at komme frisk persille i, både ofr udseende og især for smag.

For et par år siden forsøgte jeg mig med at lave hummus, men enten var det en dårlig opskrift eller også, var der noget der kiksede i processen, for det blev bare rigtig dårligt. Det skræmte mig lidt, så det er ikke før nu, at jeg måtte prøve det igen, for det smager altså bare super lækkert!
Du kan bruge hummus til mange ting, bl.a. dip til grønsager, dressing/spread til sandwiches eller tilbehør til kød, kylling, fisk eller andet. Jeg bruger det også til couscous.

Du skal bruge:
1 dåse kikærter (240 g drænet)
0,5 dl olie
1 spsk tahin, dette kan undlades, men det er ikke så svært at få fat i, og det smager altså bedst med
1 lille tsk spidskommen
0,5 tsk chilipulver
Saft og skal fra en halv citron
1 fed hvidløg
Ca 0,5 dl vand
Salt og peber
1 lille håndfuld frisk persille


Så nemt er det: 
Det her er simpelthen så nemt. Du blender alle ingredienserne, undtagen persille, i en blender eller med stavblender. Smag til med salt, peber og citron. Så hakker du persillen og vender den i til sidst.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gazpacho