Boller i karry på den asiatiske måde

Gazpacho

Gazpacho med sprøde brødcroutoner og hakkede forårsløg

Jeg nyder sommeren og de sidste par uger af ferien med min familie. Vi har længe snakket om at lave gazpacho, så nu måtte det være.
Gazpacho er, for mig, næsten en obligatorisk ret om sommeren… en ret som bare må laves. Gazpacho er en spansk, kold tomatsuppe med masser af smag. Jeg kan bedst lide min med nogle gode, store brødcroutoner til. Gazpacho er perfekt, nu når det er så varmt. Den er især god som forret, men kan også spises som en let hovedret.

Suppen er super nem, den skal blendes om formiddagen, og så skal den stå til om aftenen og samle smag. Hvis i er til suppe og massere af smag, er det her helt klart noget i må prøve.

(forret til 5-6 personer, let hovedret til 3 – 15 + tid i køleskabet) – Inspiration fra Anne Hjernøe

Du skal bruge: 
2 skiver daggammelt hvidt brød
lidt vand til iblødssætning
600 g solmodne tomater
1/2 agurk
1 rød peberfrugt
1/2 løg
3 fed hvidløg
1/2 dl jomfruolivenolie
4 spsk balsamico eller sherryeddike
Salt og peber

Brødcroutoner
Hakkede forårsløg

Så nemt er det: 
Skær skorperne af brødet, skær det derefter i tern og læg det i blød i lidt vand. Skær tomaterne i kvarte, skræl agurken og skær den i grove stykker. Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i grove stykker. Blend alle grønsagerne i en foodprocessor, stavblender eller blender sammen med det nu bløde brød. Tilsæt lidt vand, olivenolie og balsamico/sherryeddike og blend hele suppen til den er flydende. Tilsæt evt lidt mere vand. Smag til med godt med salt og peber.
Hvis du godt kan lide, at suppen er helt tyndflydende, skal du passere den gennem en sigte, men hvis du derimod godt kan lide, at den er lidt mere grov, det kan jeg ihvertfald, skal du bare lade den være, som den er.
Stil suppen i køleskabet i nogle timer, for så vil den samle en masse ekstra smag.
Server den evt med brødcroutoner* og hakkede forårsløg, eller hvad du nu lige lyster.

*Brødcroutoner er meget nemme at lave, og super lækre.
Skær et par skiver brød ud i store tern, og steg dem på en pande med lidt olivenolie til de er sprøde. Drys så med salt, peber og evt nogle krydderrier. De passer til mange supper og salater.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boller i karry på den asiatiske måde