Den lækreste bananis på 5 minutter

Ciabattaboller med sprød skorpe og blød, saftig midte

De lækreste ciabattaboller med inspiration fra Meyer

Jeg havde en stor lyst til hjemmebagte, friske boller den anden dag. Så min mor og jeg fandt Claus Meyers bog frem og fik lidt inspiration derfra. Det kom der så disse meget lækre boller ud af. Det er ciabattaboller, som har en sprød skorpe og en blød, saftig midte. De er utrolig nemme at lave, du skal bare lave fordejen aftenen før. De er super gode til en sen morgenmad med ost, hjemmelavet rababersyltetøj, koldt smør eller hvad du nu lige har. Men de er altså også rigtig gode som sandwiches til frokost og picnic (se billede i bunden).

Vi har ihvertfald lavet dem et par gange herhjemme. Vi har taget dejen ud af køleskabet om morgenen, løbet en tur, taget et bad og så var de klar til at putte i ovnen. 
De holder sig fint i et par dage, og så kan man varme dem i ovnen eller riste dem i risteren, og det bliver de nu heller ikke så dårlige af.

(16-18 boller –  aftenen før + 2 timer + 10 minutter)

Du skal bruge: 
Fordej:
5 dl koldt vand
10 g gær
500 g tipo 00 mel (eller normalt hvedemel)
15 g salt
Brøddej:
800 g mel (jeg brugte 500 g tipo 00, 150 g groft hvedemel og 150 g pizzamel)
5 dl koldt vand

15 g salt
 
Så nemt er det: 
Start med at lave fordejen. Hæld det kolde vand i en skål og opløs gæren i vandet. Rør mel og salt i væsken, og lad denne fordej stå ude på køkkenbordet i en skål (ved stuetemperatur med et fugtigt viskestykke over) i minimum 8 timer, gerne natten over.
Næste morgen laver du brøddejen. Rør mel, koldt vand og salt ud i fordejen, og ælt den rigtig godt igennem. Dejen er ret blød, så det er nemmest at røre den på en røremaskine, men du kan også gøre det i hånden. Det er vigtigt at den bliver æltet godt igennem og bliver elastisk. Den er færdig, når du kan tage et stykke dej og strække det helt ud, så du kan se ret godt igennem, uden at det går i stykker. Ellers må du røre noget mere. Smør en plastikskål med en smule olivenolie, kom dejen i og dæk med husholdningsfilm. Lad den stå på køkkenbordet i ca. 2 timer.
Varm ovnen til 240 grader. Tag bageplader frem og drys lidt mel på dem. Tag en ske og del dejen i 16-18 klatter. Dejen er ret blød, så du skal bare tage en ret stor ske dej og klatte den ud på pladen. Du må ikke trykke for meget på dejen.
Bag dem i ca 10 minutter i ovnen og afkøl lidt på en bagerist.
Jeg lavede lækre sandwiches med bollerne til frokost, og det smager nu altså bare super godt.
Lækre sandwiches lavet med disse ciabattaboller
Anna
 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den lækreste bananis på 5 minutter