Morgengrød med æbletern, hakkede mandler og karamel

Marokkansk kylling og couscous med ristede mandler

Så blev det tid til en dejlig, let krydret marokkansk kyllingeret med couscous. Couscous er et ret populært alternativ til ris og pasta, og det minder lidt om bulgur, og så har de en ‘fluffy’ konsistens og en meget mild smag, som let opsuger smag fra det, du blander det med.

Jeg så en variant af denne her ret blive lavet i fjernsynet og tænkte med det samme, at den måtte jeg prøve at lave. Så jeg har gjort den til min egen ved at ændre lidt ved mængderne, ved at komme lidt flere krydderier i, og persille og så har jeg lavet en lille kølende yoghurt dressing, som passer super godt til retten.
Retten er overhovedet ikke stærkt, den har bare en dejlig smag af kanel, bouillon og spidskommen, og så passer det super godt med de ‘fluffy’ couscous, kyllingen, persillen og de sprøde ristede mandler.

(4-5 mennesker – 45 minutter) 


Det skal du bruge: 
80 g mandler
2 spsk olivenolie
4 stykker kyllingebryst
salt og peber
1 stort eller 2 små løg
2 fed hvidløg
Ca. 1,1 l vand + 1,5 kyllinge-bouillonterning (eller 1,1 l hønsebouillon)
1 hele kanelstænger
2 spsk flydende akaciehonning
350 g couscous
1 tsk gurkemeje
1 lille tsk spidskommen
Evt. lidt chiliflager
En halv håndfuld persille
__________
En lille håndfuld frisk persille
1,5 dl cheasy yoghurt
Lidt citronsaft

Så nemt er det: 
– Put mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i 5-7 minutter. Når de har kølet lidt af, skal du hakke dem groft.
– Skær kyllingebrysterne i mundrette tern.
– Hæld olivenolien i en pande (en stor en, hvor der kan komme låg på) ved høj varme. Når olien er varm, skal du komme kyllingen ned i panden med lidt salt og peber. Steg kyllingen i 3 minutter til kyllingen har fået farve hele vejen rundt.
– Skræl løget og hak det fint. Hak også hvidløget fint. Skru varmen i panden ned på middel-lav varme. Kom løg, hvidløg og kanelstænger ned til kyllingen. Kom låg på panden og lad det stå i 6 minutter til løgene er bløde.
– Lav imens din bouillon klar. Bland 1,1 liter kogende vand fra kedel med 1,5 bouillonterning, rør rundt til det er opløst.
– Tag låget af og kom gurkemeje, spidskommen, bouillonvand og honning ned i panden. Skru op for varmen til det koger, og skru så ned for varmen igen, put låg på, og lad det simre i 20 minutter.
– Hæld couscous ned i panden og læg låget på igen. Og nu kommer magien nærmest. Vent 3 minutter og tag låget af, og så har couscous’en trukket en masse væde. Rør rundt og læg låg på igen. Vent 2 minutter mere, og så skulle couscous’en gerne have trukket al væden til sig. Hvis den ikke har gjort det, venter du bare et par minutter mere.

– Bland i mellemtiden yoghurt med hakket, frisk persille og lidt citronsaft.

– Vend næsten alle de hakkede ristede mandler med couscous’en (gem lidt til at pynte med) og smag til med salt og peber. Pynt med resten af de hakkede mandler og den friskt hakkede persille.

Anna

   

5 kommentarer

  • Hej Anna!
    Selv tak for den rigtig søde kommentar! Jeg vil meget gerne følges over bloglovin, og følger dig nu 🙂

    Knus Anne – etnipsalt.blogspot.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Love! It's rich with flavor and so easy to make (at least so I think if my translations are correct :))

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • It is really delicious and easy Zainab ! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Smager super godt. Kan man fryse den ned?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Stine.
      Nej det ville jeg ikke gøre. Men det kan godt holde sig et par dage i køleskabet 🙂
      Dejligt at du kunne lide det!
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgengrød med æbletern, hakkede mandler og karamel