Skyr med grillede nektariner, akaciehonning og solsikkekerner

Hjemmelavet crunchy mysli

Lækker sprød, knasende mysli med rugbrødscrunch, havregryn, nødder og kerner

Jeg har set så mange lave deres egen hjemmelavet mysli, så nu måtte det også blive min tur. Opskriften har jeg lånt af min mor, og den er bare god!
Denne her mysli er lavet på rugbrød, som giver det en masse knas og en dejlig mættende effekt. Udover det, er der også havregryn, solsikkekerner, mandler og hasselnødder, og lidt fedtstof til at gøre det dejlig sprødt, og så er det utrolig nemt!
Myslien er god knasende og har en lille smule sødme fra honningen. Så er der lækre ristede nødder og kerner i, og det gode er, at man kan variere efter, hvad man nu har i skabet, eller hvad man bedst kan lide.

Jeg spiser denne mysli ovenpå Arla A38 cheasy 0,1 %, som er en syrlig, fedtfattig yoghurt og ovenpå kommer jeg lidt frisk frugt som blåbær, jordbær, æbler ell. Den syrlige yoghurt går rigtig godt sammen med den knasende mysli, men myslien er helt klart også god med græsk yoghurt eller andre former for yoghurt.

(Til mængden på billedet, ca til 10 portioner – 30 minutter)

Du skal bruge: 
5 skiver rugbrød (gerne en rest, som snart skal bruges)
2 små håndfulde nødder og kerner (jeg brugte mandler, hasselnødder og solsikkerkerner. Du kan også bruge græskarkerner, valnødder og solsikkerkerner)
1/2 dl vindruekerneolie (eller en anden smagsneutral olie)
2 små håndfulde grovvalsede havregryn
1/2 dl akaciehonning (hvis du gerne vil have den lidt sødere, kan du putte mere i)

Så nemt er det: 
Blend/hak rugbrødet i en lille hakker, lidt ad gangen. Du kan også bruge en blender eller gøre det med en kniv, men jeg ville foreslå hakkeren Det skal bare blive finthakket. Hak derefter nødderne, ikke kernerne, i den lille hakker. Det skal være sådan, at nogle af nødderne er finthakket og nogle stadig er hele.
Bland rugbrødssmulder, nødder, kerner, havregryn, olie og akaciehonning i en skål, og rør det godt sammen. Tænd ovnen på 170 grader. Kom bagepapir på en bageplade, og kom myslien ovenpå. Bag først i 10 minutter. Åben ovnen og rør så godt rundt i det. Dette gøres for at få det hele ristet lige meget. Giv det 10 minutter mere i ovnen, men hold øje med det. Det må ikke brænde på. Du kan evt røre rundt i det en gang til.

Lad det køle af, inden du putter det op i en beholder og opbevare det lufttæt. Det kan godt holde sig 1 uge eller 2.

Hvis du vil gøre det lidt mere luksus, kan du komme rosiner, tranebær eller ligefrem vende hakket chokolade i, når det har været i ovnen. Kun fantasien sætter grænser 😉

Denne fulde portion

Anna

   

5 kommentarer

  • Det ser lækkert ud 🙂

    Du skal være velkommen til og kigge forbi min blog, hvis du har lyst: http://www.karina-blog.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sif

    Hej!
    Den mysli lyder rigtig lækker!
    Men ville lige høre, om man kan smage at der er blevet brugt honning? Har nemlig nogle små i min familie der ikke kan lide honning… Ogkan man bruge alm. Honning hvis man ikke har akaciehonning?

    Hilsen Sif

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Sif!
      Nej, jeg mener ikke, at du kan smage, at der er brugt honning. Og du kan sagtens bruge almindelig honning – så ville jeg bare lige smelte det lidt i mikroovnen først, så det bliver mere flydende.
      Hvis du skulle være på udkig efter en mysli opskrift, helt uden honning, kan jeg også anbefale denne: http://anna-mad.dk/2015/02/sproed-sukkerfri-banan-granola/
      Jeg håber, at I kan lide det, I ender med at vælge – du må meget gerne vende tilbage med resultatet 🙂
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Bang Bentzen

    Godmorgen Anna
    Det kan sagens holde sig 4-5 uger uden at miste sin sprødhed og blive dårligt. Jeg opbevaret det i en kagedåse. Meget lækker müsli😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Det er dejligt at høre Christina!
      Tak for tip – god mandag til dig :*

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skyr med grillede nektariner, akaciehonning og solsikkekerner