Blondies med rabarber

Tærte med lækkert fyld og trin for trin billeder

Tærte med spinat, porrer, skinke og feta
Jeg har altid haft noget for tærter. Det er dels fordi, at de kan laves i alle afskygninger og med alt form for fyld. Man kan både gå den søde vej, hvor man fylder bær, æbler, kanel, marcipan i eller lignende, eller man kan lave tærter, som kan spises til aftensmad eller frokost med fyld af grønsager, kød, fisk, ost, kartofler osv. Der er uendelige muligheder…
Jeg har dog tit undgået tærter lidt, da dejen altid er blevet lavet af en hel masse smør, som jeg har synes var lidt meget. Men nu har jeg fundet en mega lækker, sprød bund uden smør, men til gengæld med lidt olie og vand, og hvis jeg skal være helt ærlig, så kan jeg faktisk ikke smage forskel. Jeg brugte rent faktisk dejen fra galetten, og det smagte SÅ godt.
Denne her tærte er fyldt med spinat, porrer, skinke, feta og en æggemasse (som altid). Jeg har for at gøre det lidt nemmere (især for dem, der ikke laver mad så tit), lavet meget nemme trin for trin billeder, når du skal putte fyld i.
(1 tærte – ca 1 time og 15 minutter)
 
Til dejen skal du bruge: 
1,5 dl hvedemel
1,5 dl rugmel
1 knips salt
0,75 dl vand
0,5 dl olie
 
Bland olie og vand i en skål. Tilsæt rugmel, hvedemel og salt (jeg gjorde det i en røremaskine, men du kan sagtens gøre det med hænderne) og rør til dejen er ensartet og æltet godt igennem.
Stil dejen i køleskabet i mindst 15 minutter, hvor du imens kan lave fyldet til tærten.
Til fyldet skal du bruge: 
2 store håndfulde frisk spinat ( du kan også bruge frossent)
1,5 store porrer, skåret i skiver og skyldet med vand.
100 g skinke (helst skiver af skinke)
Feta (du kan godt bruge tern, men jeg bruger den, man selv skærer)
4 æg
3 store spsk. cheasy fraiche (5 % eller 9 % fedt)
Salt og peber
 
Start med at piske æg, cheasy fraiche og salt og peber i en skål. Put spinaten i en gryde med en lille smule vand og med et låg på ved middel-høj varme i 3-4 minutter. Dette kaldes at dampe.
Gør præcis det sammen med porren, dog i hver sin gryde, for når spinaten er dampet, skal du ligge spinaten i en si og presse al vandet ud af det.
– Tag dejen ud køleskabet og rul dejen ud. Spray tærteformen med lidt sprayfedt eller lidt olie. Jeg bruger en silikone tærteform a la denne, da det er nemt at få tærten ud. Fold dejen ned i formen og pres den op ad kanterne. Se billedet nedenunder.
Prik bunden af tærtebunden med en gaffel, og bag den så ved 180 grader i 10 minutter.
Hæld de møre porrer i tærtebundet
Fordel spinaten ovenpå porrerne
Skær skinken i tern og drys det udover porrer og spinat
Tag et godt stykke feta og smuldr det det udover skinke, porrer og spinat
 Hæld æggemassen udover fyldet
Bag tærten ved 180 grader i ca 30 minutter
Jeg er forresten kommet på Facebook, hvor du kan få opdateringer på nye indlæg der, eller du kan altid følge mig på Bloglovin.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

6 kommentarer

 • Anonym

  Hej så skal den her med porrer og spinat prøves i morgen når jeg får gæster til middag for den ser godt ud på billedet.
  Hilsen Michael

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mange tak Michael. Den er bare så god! Vil meget gerne høre, hvad du synes 😉
  Kh Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Hej Anna.
  Jeg lavede denne lækre tærte igår men dejen kunne slet ikke rulles ud men sprækkede fuldstændig 🙁 Hvad mon jeg havde gjort galt?
  Var i en så presset situation at jeg røg i Fakta efter en færdiglavet dej…
  Udover dette smagte den dog rigtig godt og jeg er stor fan af alle dine andre lækre opskrifter :-)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Astrid,
   det er jeg da ked af at høre! Det har jeg ikke rigtig oplevet før – man kan sige, selvfølgelig revner min også en smule, fordi det er jo en fedtfattig dej, men det plejer slet ikke at være så slemt. Prøv evt. denne næste gang http://anna-mad.dk/2014/05/taerte-med-roeget-laks-og-broccoli/ 🙂
   Det er jeg rigtig glad for at høre, det er altid dejlig at høre, at der er nogen derude der følger med 😉
   – Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merethe

  Hej Anna
  Jeg er vild med din æggemasse og at du bruger smulret feta. Jeg laver så tærten med porre, spinat, rejer og røget laks og min børn er stor fan af denne kombi. Jeg kunne dog godt tænke mig at høre om du bager den ved alm. Ovn eller med varmluft?
  Mange hilsner Merethe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Merethe.
   Hvor er det dejligt at høre! Det lyder som en lækker kombi 🙂
   Jeg bruger altid varmluft, medmindre jeg har skrevet andet.
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blondies med rabarber