Spinat-lakselasagne

Spinat galette med svampe, feta og laks

 Spinat galette med champignon, feta og laks

Jeg har flere steder på nettet set denne her “galette”, som er en slags grov tærtedej uden smør. Jeg har set flere lave den i alle mulige afskygninger. Nogle med grønsager, andre med kylling eller æbler og kanel. Det smarte er, at der ikke skal en æggemasse i, det er bare en slags tærtedej og fyldet, som du kan variere alt efter, hvad du nu lige har lyst til eller har i køleskabet. Jeg er blevet inspireret af Twin-food, som er en super lækker blog.

Den her galette var virkelig lækker. Tærtedejen var sprød og knasende, og indeni var der noget dejligt fyld af spinat, champignon og feta, og så ovenpå, når den er bagt, kommer man lækker røget laks og frisk persille. Mums!

Jeg har aldrig været specielt vild med champignon (konsistensen), men det her smagte bare så godt, og jeg ved nu, at jeg bliver nødt til at lave noget mere med champignon fremover.

Jeg glæder mig til at eksperimentere med andet fyld både inde for det salte og søde køkken. Og ikke mindst glæder jeg mig til at lave denne her igen 🙂

( 2 galetter – ca 1 time) 

Til dejen skal du bruge: 
2 dl hvedemel
1 dl rugmel
1 knips salt
1 dl vand
3/4 dl olivenolie

– Start med at blande olie og vand i en skål.
– Bland hvedemel, rugmel og salt ned i dejen. Du kan evt. køre den på en røremaskine (det gjorde jeg), men ellers skal du bare ælte den godt sammen.
– Stil den i køleskabet imens du lavet fyldet, mindst 20 minutter.

Til fyldet skal du bruge: 
250 g frosen spinat (tag den op en par timer før)
250 g champignon
1 fed hvidløg
Feta
Røget laks
Hakket frisk persille til pynt

– Start med at dampe den frosne spinat i en gryde med låg ved svag varme indtil den ikke er frossen mere. Kom spinaten i en si og pres så meget af vandet, du kan, fra.
– Skær champignonerne i mindre skiver og steg dem på en pande sammen med hvidløg og en lille smule olie i ca. 10 minutter til svampene har afgivet noget væde og fordampet igen.
– Tag dejen ud af køleskabet og del den i 2 stykker. Rul dem ud til 2 cirkler.
– Kom spinat og champignon i midten af cirklerne og ud til 2 cm fra kanten. Smuldr feta ud over (put feta på efter din smag, men det skal ikke fylde det hele, det skal bare være lidt lækkert). Fold kanterne ind over fyldet.
– Bag galetterne i 25-30 minutter i ovnen ved 200 grader.
– Pynt galetterne med et par skiver af røget laks og hakket persille.

Nyd galetterne lune evt med lidt salat til.

Du kan jo lige smutte ind og følge mig på bloglovin 😉
http://www.bloglovin.com/blog/4167223
Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinat-lakselasagne