Bagte rødbeder med feta og persille

Blondies med rabarber

Blondies aka. hvid chokoladebrownie med rabarber

Det er vel ikke rigtig weekend uden kage? Og når det nu var så godt vejr, og vi fik gæster, så blev jeg bare nødt til at bage et eller andet lækkert. Jeg har flere gange lavet en “normal” brownie med mørk chokolade, og nu blev det den hvide chokoladebrownies aka. blondies’ tur.
Hvid chokolade har jeg altid synes er ret sødt, så jeg puttede nogle rabarber i, som gav et dejligt modspil.

Kagen var blød, fugtig, sød og havde dejlige stykker rabarber i.
Jeg dryssede flormelis over og serverede dem med vaniljeis, og gæsterne var glade, så det kan jo kun være godt.

(16 stykker – 45 minutter + køletid)

Du skal bruge: 
180 g smør
180 g hvid chokolade
175 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
3 æg
120 g mel
Et lille drys salt
150 g rabarber





Så nemt er det: 
– Du skal starte med at smelte smørret ved lav varme i en gryde.
– Skær chokolade i mindre stykker, og smelt chokoladen over vandbad*. Rør rundt en gang imellem til den hvide chokolade er smeltet, og lad den stå ved laveste varme, til du skal bruge den om lidt.
– Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og pisk dem sammen med æg, sukker, mel og salt. Pisk i ca. 4 minutter til massen er blevet let og luftig.
– Vend (med en dejskraber eller træske) smør i dejen og vend derefter den hvide chokolade i.
– Skyld rabarberen og skær bladene af. Skær rabarberne i små stykker (ca 0,5 cm bredde), og vend dem i dejen.
– Put bagepapir i en firkanten form (ca 22×22 cm) og put dejen ned i. Bag kagen i 25-30 minutter ved 190 grader. Kagen er færdig, når du kan stikke en stegenål eller lign. i uden der er dej på den, når den kommer ud.

Lad kagen køle af.
Kagen smager bedst, når den har stået et par timer i køleskabet, og så kan du evt drysse den med flormelis eller servere vaniljeis til.

*Vandbad er, når man sætter en gryde med vand i kog. Når det koger, skruer man ned på lav varme og kommer en skål med chokoladen ovenpå gryden (som låg). Det er vigtigt, at der ikke kommer vand ned i skålen.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte rødbeder med feta og persille