Spinat-lakselasagne

Bedste weekend-morgenmad (omelet)

Når det er weekend, betyder det, at der er mere tid til at lave morgenmad, så jeg gør lidt ekstra ud af det. En af mine yndlings-weekend-morgenmad er omelet. Og omeletter er så smarte, fordi de kan varieres i mange slags, og så kan de både spises til morgen, frokost og aftensmad.

Jeg har i lang tid holdt mig lidt fra at lave omeletter, for de altid sprækkede for mig, og så opgav jeg og lavede det til scrambled eggs (røræg) i stedet. Men nu har jeg fundet en ret fin måde, at gøre det på.

Denne her omelet er med hytteost og tomat, og den er mættende, let og dejlig cremet.

(1 person – 10 minutter) 

Du skal bruge: 
2 æg
1/2-3/4 dl mælk
1 spsk olivenolie
2 store blommetomater
1 stor spsk hytteost (jeg har brugt 1,5%) 
Salt og peber

Så nemt er det: 
Start med at slå ægget ud i en skål og pisk det med en gaffel sammen med mælken og lidt salt og peber. Varm en pande op på fuld knald sammen med olivenolie. Skru panden ned på middelvarme, og hæld med det samme æggemassen på, og sørg for at det fylder hele panden (det burde det selv gøre automatisk, men du kan hjælpe det lidt på vej ved at tilte panden). Skru ned på middel-lav varme, og lad den stå til der ikke er mere rå æg (det gør ikke noget med en smule ude ved kanten). Skær tomaterne i store tern og kom dem på den ene halvdel af omeletten sammen med hytteost.
Nu kommer det lidt sværere. Du skal have den side uden fyld vendt oven på siden med fyld, så det danner et låg. Jeg plejer, at tage 2 spateller (de flade, man også vender pandekager med) under siden uden fyld og så løfte den over den anden. På den måde knækker/sprækker den ikke.

Lad den stå i 2 minutter ved lav varme, så tomaterne og hytteosten også bliver lidt varm

Ideer til andet fyld:
– steg nogle kartoffeltern og kom i som fyld (dette er også en af mine yndlings)
eller skinke, feta eller andet ost, grønsager, spinat, laks osv. Der er mange muligheder

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinat-lakselasagne