Pesto med smag af sommer

Bagte rødbeder med feta og persille

Den anden dag kom jeg lige til at lave denne lækre salat, og gud hvor smagte den bare godt!
Jeg blev inspireret af Platdujour og de 2 pigers lækre blog, og så havde jeg bare en stor lyst til bagte rødbeder og feta, når nu vejret var så dejligt. Det var en skøn, skøn sommersalat, som var sprød, sød, sur, salt og cremet. Det ville være perfekt til grill-mad og bare enhver form for kød eller fisk.
Jeg tror, jeg går ud og laver den igen nu, for så god er den bare 🙂
(Tilbehør til 2 – 50 minutter)
 
Du skal bruge: 
Ca 4-500 g rødbeder
En lille smule olivenolie
1/2 lime eller citron
Salt og peber
Lidt feta
Lidt frisk persille
 
Så nemt er det: 
Skræl rødbederne og skær dem i mindre tern. Vend rødbederne i olivenolie, salt, peber og saft fra 1/2 lime eller citron (i kan også putte skallen med). Læg dem i et ildfast fad og bag dem i ca. 40 minutter ved 200 grader.
Rødbederne er færdige, når de er gennembagte, lidt møre, men de skal stadig have lidt bid.
Skær eller smuldr feta og hak persillen. Vend lidt citron/limesaft med rødbederne og anret dem i en skål med feta og hakket persille ovenpå.

I dag har jeg igen kokkereret, og I kan godt glæde jer til en meget lækker kage med rabarber, som kommer på bloggen en af de næste par dage 😉

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

6 kommentarer

  • Det lyder velnok nemt og lækkert – fik en gang portvinssyltede rødbeder med fetacreme, som smagte så skønt, så er sikker på det her må være et hit.

    – ANne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uuh, det var et hit! Tak for din søde besked 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla Nielsen

    Bagte rødbeder med feta og persille er en gudespise, tak for din opskrift, den er røget på favoritholdet, og så gør det heller ikke noget, at min svigersøn kommer med rødbederne direkte fra jorden i sin have.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Det er dejligt at høre Ulla!
      Ja, mmh så kan det kun blive endnu bedre 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

    Prøv at drysse med ristede græskarkerner med eller uden salt. Plus feta. Man kan også bruge andre slags kerner eller nødder.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pesto med smag af sommer