Snasket brunsviger

Solskin og frokostsalat

Jeg kan kun sige endelige!… For endelig er der kommet sol udenfor, og jeg nyder det for fulde uddrag! Hvor er det bare lækkert. Derfor ville jeg også have noget lidt mere farverigt og solskinsagtigt med til frokost i skolen, som kunne matche det skønne vejr, og uhm det var dejligt. Som min veninde sagde til mig: “Ej hvor ser det lækkert ud!”og en anden spurgte: “Er det guldkorn?”. Og det kan jeg så svare, at nej det er det ikke, men det er perlespelt*. Og perlespelt er større og mere grove end ris, men til gengæld er der mere at tykke på, og så mætter de mere. I salaten har jeg valgt at komme tomater, agurk, gulerod, avokado, vindruer og tranebær.

Du kan helt selv bygge din salat, men jeg vil anbefale ihvertfald at putte avokado, tranebær og vindruer i, som passer rigtig fint sammen med perlespelt. –  Nødder ville heller ikke være så dårligt, og især ikke cashewnødder.

*Hvis du ikke har perlespelt, kan du bytte det ud med bulgur, quinoa, grove ris, grov pasta, butterbeans osv. Der er uendelige muligheder…

(Til en person – 25-30 minutter) 

Du skal bruge: 
Ca 100 g perlespelt 
10 vindruer
1/2 gulerod
3 cherrytomater
Ca 5 cm agurk
15-20 tørrede tranebær
Lidt citronsaft
1/4-1/2 avokado
 
Så nemt er det: 
Start med at koge en vand i en gryde med lidt salt, når det koger hælder du perlespelten i. Det skal koge i ca 20 minutter. (Perlespelten skal stadig have bid, når de 20 minutter er gået). Skær imens vindruer og tomater i halve og gulerod, avokado og agurk i tern. Når perlespelten er færdig, skal du hælde vandet fra dem og sætte dem til at køle af. Jeg stillede dem i vinduet. Når de har kølet af (til de er mellem lun og kold) skal du blande det med grøntsager, frugt, tranebær og lidt citronssaft. Du kan evt komme lidt salt på.
Sæt dig ud i solen og nyd din sunde mad eller tag det med i skole eller på arbejde næste dag 😉

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snasket brunsviger