Pasta med pesto

Snasket brunsviger

Brunsviger - snasket og karamelliseret photo IMG_5093_zps8mqavjeu.jpgDet er altså svært at slå et næsten nybagt stykke brunsviger, sådan rigtig snasket og karamelliseret – præcis som det skal være. Og så oven i købet med en kop kaffe eller the, så er det (efter min mening) svært at stå for. Det er faktisk utroligt, hvor nemt brunsviger er at lave. Det tager en smule længere tid, fordi dejen skal hæve af et par omgange, men det smager bare så godt, at det er ventetiden værd.

Brunsvigeren er sådan en kage, der helst skal spises på dagen eller dagen efter. Derfor er denne opskrift heller ikke så stor. Herhjemme passer det nogenlunde med, at alle 4 kan få hver 2 stykker. Kagen har en dejlig luftig bund med en sprød, karamelliseret top. Derudover gemmer der sig rundt omkring små huller/lommer med snask, og så bliver kanterne næsten som karamel. Det er bestemt ikke en sund kage. Men hold nu op, den smager godt. Den er blevet lavet flere gange herhjemme.

Find endnu flere opskrifter på kage lige her.

Brunsviger (Til 6-8 personer – ca 1,5 time) 

  • 165 g hvedemel
  • 16 g sukker
  • 16 g gær
  • Et nip salt
  • Ca 1 dl lunken mælk
  • 16 g blødt smør
    ———
  • 65 g smør
  • 80 g brun farin
  • 2 spsk sirup

Så nemt er det: Start med at opløse gæren i den lunkne mælk. Bland mel, sukker og salt i, og ælt dejen godt igennem. Du kan evt bruge røremaskine, men du kan også sagtens gøre det med hænderne. Kom smørret i, i små klatter, og ælt dejen videre. Sæt dejen til at hæve et lunt sted, tildækket, i 20 minutter. Når dejen har hævet, skal du rulle den ud, putte den i en lille bradepande (ca 18 x 18 / 20 x 20 cm) med bagepapir og sætte den til at hæve 15 minutter mere (behøves ikke, men jeg ville gerne have at den var så luftig som muligt).

Lav imens fyldet. Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde ved middelvarme. Det tager et par minutter. Tag dejen frem og prik nogle huller i dejen med din finger. Hæld fyldet over, og sørg for, at det kommer ud over det hele. Lad det hæve 20 minutter igen, og prik derefter lidt flere huller med din finger. (Jo flere huller du laver, jo mere snasket og flere lækre “lommer” får du). Bag den i ca 18 minutter ved 180 grader. Lad den stå og køle lidt (gerne en time eller 2 på køkkenbordet), så karamellen kan sætte sig. Og spis den samme dag eller dagen efter.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med pesto