Pasta med pesto

Snasket brunsviger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har længe haft lyst til at bage brunsviger, men har altid været bange for, at den skulle blive tør og kedelig, men så fandt jeg en rigtig god opskrift. Det er sådan med brunsviger, at den er bedst på dagen, men også god næste dag, men hvis der går for mange dage, bliver den tør, og det kan man ikke rigtig gøre noget ved. Men så er det jo godt, at den er så lækker, at den hurtigt bliver spist 😉

Denne her er med en dejlig luftig (og lidt fladere) bund med en top, der er sprød, hvor der gemmer sig lækre huller i dejen fyldt med “snask”, og i kanten bliver det til dejlig karamel.

Jeg kan kun sige, Wow, Mums, Lækkert! Mmhh, lige hvad jeg havde lyst til, og den skal ihvertfald laves igen!

Se version 2.0 her.

(Til 6-8 personer – ca 1,5 time) 

Du skal bruge: 
165 g hvedemel
16 g sukker
16 g gær
Et nip salt
Ca 1 dl lunken mælk
16 g blødt smør
———
65 g smør
80 g brun farin
2 spsk sirup

Så nemt er det: 
Start med at opløse gæren i den lunkne mælk. Bland mel, sukker og salt i, og ælt dejen godt igennem. Du kan evt bruge røremaskine, men du kan også sagtens gøre det med hænderne. Kom smørret i, i små klatter, og ælt dejen videre. Sæt dejen til at hæve et lunt sted, tildækket, i 20 minutter. Når dejen har hævet, skal du rulle den ud, putte den i en lille bradepande (ca 18 x 18 / 20 x 20 cm) med bagepapir og sætte den til at hæve 15 minutter mere (behøves ikke, men jeg ville gerne have at den var så luftig som muligt).
Lav imens fyldet. Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde ved middelvarme. Det tager et par minutter.
Tag dejen frem og prik nogle huller i dejen med din finger. Hæld fyldet over, og sørg for, at det kommer ud over det hele. Lad det hæve 20 minutter igen, og prik derefter lidt flere huller med din finger. (Jo flere huller du laver, jo mere snasket og flere lækre “lommer” får du).

Bag den i ca 18 minutter ved 180 grader.

Lad den stå og køle lidt (gerne en time eller 2 på køkkenbordet), så karamellen kan sætte sig. Og spis den samme dag eller dagen efter.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med pesto