Solskin og frokostsalat

Rugboller

Jeg havde lige lyst til nogle friske hjemmelavet boller her søndag morgen, som havde stået til koldhævning natten over. Bollerne er halv rug, halv grahamsmel og så er der lidt valnødder (kan udskiftes med alle andre nødder) og havregryn i. Bollerne blev sprøde uden på og dejlig mættende. Og så er der vel bare ikke noget bedre end duften af friskbagte boller om morgenen ?

Bollerne er perfekte til morgenmad eller som frokostboller.

(12 boller – koldhævning natten over + 30 min) 

Du skal bruge: 
0,5 l koldt vand
10 g gær
1,5 dl havregryn (gerne grovvalsede) 
1 lille tsk salt
1 lille tsk sukker
50 g valnødder (eller andre nødder som mandler, hasselnødder osv) 
Rugmel og Grahamsmel (der er ingen mål her, da det gælder om, at ramme den rigtige konsistens, og det er ikke spor svært) – 1/3 af det mel du kommer i, skal være rugmel og 2/3 skal være grahamsmel. 

Så nemt er det: 
Start med at blande gær og vand, til gæren er blevet opløst. Kom herefter sukker og salt i. Hak nødderne groft og kom dem i sammen med havregryn. Bland det sammen. Det nemmeste er, at røre det på en røremaskine, men ellers kan du bruge dine hænder eller en træske. Kom mel i lidt ad gangen. Når dejen har konsistens som en tyk havregrød, så er dejen færdig. Stil den i køleskabet med et vådt viskestykker over natten over.
Næste morgen sætter du klatter af dej ud på bageplade med bagepapir. Dejen er ligesom tyk grød, så den kan ikke rulles, derfor skal du bare sætte dem i rustikke klatter.

Bag dem i 15-18 minutter ved 220 grader.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

  • Hvor har du bare en fed blog! – Er helt vild med din header!
    Kunne du tænke dig at følges? (:
    Du skal være meget velkommen til at kigge forbi min blog!

    Knus Michelle ♥
    http://giveyourdaycolors.blogspot.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Følger dig via bloglovin' nu! 🙂

    Knus
    http://giveyourdaycolors.blogspot.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke

    Hvor meget mel bruger du cirka? Jeg forsøgte mig med disse rugboller men uden det store held. De blev ubagte indeni, men med meget sprød skorpe, så jeg tror måske min dej var for våd

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Frederikke.
      Ja det lyder som om, at din dej var for våd…
      Jeg kan ikke huske præcis, hvor meget mel jeg kom i. Men konsistensen skulle gerne være som en meget tyk havregrød, og så kan det være, at du skal prøve at bage dem lidt længere tid ved lidt lavere grader (måske 200).
      Hvis du forsøger en anden gang, håber jeg, at det virker for dig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solskin og frokostsalat