Kødboller med tomatsovs og squashspaghetti

Koldhævede boller

Der er næsten ikke noget bedre end påskeferie – så skulle det måske lige være hjemmebagte, lune, friske boller med smør på en feriemorgen. Jeg blev inspireret af anneauchocolat’s lækre opskrift. Igår eftermiddag satte jeg mig igang med at lave bolledejen, som jeg kørte 20 minutter på min røremaskine. Hvis du ikke har sådan en, kan du sagtens ælte dejen med hænderne, så får du dermed også dagens motion 😉 Så puttede jeg dejen i køleskabet og lod den koldhæve natten over.
Imorges stod jeg op og løb en tur. Da jeg kom hjem satte jeg bollerne i ovnen, mens jeg tog et hurtigt bad, og da jeg kom ud af badeværelset, duftede der af nybagte boller i hele huset. Bollerne har en sprød top og bund og er fugtige indeni, og de er både gode som morgenboller eller til madpakken.
Du kan fx drysse dem med birkes, havregyn, solsikkekerner eller græskarkerner.
Perfekt start med endnu en dejlig feriedag !

(12 boller)

Du skal bruge: 
400 g groft mel (fuldkornshvedemel er godt) 
150 g rugmel
50 g hvedemel
600 g vand
12 g gær
6 g salt


Så nemt er det: 
Bland og ælt alle ingredienserne i en røremaskine. Hvis du ikke har en røremaskine, kan du ælte med dine hænder. Dejen er færdig, når den bliver næsten gennemsigtig uden at gå i stykker, når den strækkes fra hinanden. Det tager ca 20-25 minutter. Det er meningen af dejen skal være klistret. Hvis du putter mere mel i, bliver dejen ikke luftig og god, men derimod tør.
Smør en skål med rapsolie. Skålen skal være stor, så dejen kan hæve til dobbelt størrelse. Put dejen i skålen og sæt den i køleskabet med et vådt viskestykke over i 12-24 timer. Min dej stod i køleskabet i ca 18 timer. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Hak dejen ud med en malerspartel eller skær den med en skarp kniv. Du må ikke begynde at hive eller ælte dejen for meget. Drys med birkes eller hvad du nu lige har i skabet. Put dem i ovnen ved 230 grader i ca. 15-17 minutter.

Lad dem køle af i 10 minutter på en rist og nyd dem med smør eller andet lækkert pålæg.

God ferie til dem, der har det. Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

 • Disse boller er fantastiske! Specielt med laks og grøn pesto <3
  Virkelig lækker blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt med peanut butter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Katrine, det er jeg virkelig glad for at høre – det er også lang tid siden, jeg har lavet dem, så du gav mig lige lyst til at lave dem igen snart.
  Og så må jeg prøve med laks og pesto!
  Mange tak <3
  knus Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Nogen 😉
  Det er jeg glad for at høre, det må jeg altså også prøve!
  Knus Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kødboller med tomatsovs og squashspaghetti