Bolledej + kanel-banan-sneglekage

Kødboller med tomatsovs og squashspaghetti

Fredag brugte jeg på, at lave dejlig mad til min mor og jeg, og gud hvor smagte det bare så skønt! Og prøv lige at se de flotte farver, det ser helt sommeragtigt ud. Men det er desværre ikke i nærheden af sommervejr udenfor, så jeg tænkte at vi skulle forkæles lidt med sundt, velsmagende og ikke mindst smuk mad. Jeg har før lagt en dejlig opskrift på spaghetti med kødboller ud her på bloggen, og her kommer så den sunde version. Jeg har nemlig investeret lidt penge på en spiralizer, som på ingen tid kan lave grønsager til spaghetti, og det er bare super smart og så sparer man mange kalorier. Den kan bruges til mange grønsager og frugter som æbler, agurk, gulerod, squash og den kan også bruges til ost.
Hvis du ikke har en spiralizer, må du ikke zappe videre, for det er et problem, der nemt kan løses. Tag istedet en kartoffelskræller og riv/skræl squashen eller tage et rivejern, der er mange muligheder 🙂 Opskriften er inspireret af twin-food.dk
Retten ligger ikke så tungt i maven, som det ville gøre, hvis du lavede pasta til.
(1 time + farsen skal sætte sig – 4 personer)

Du skal bruge: 
Til kødbollerne: 
500 g hakket oksekød
0,5 dl mælk
2 spsk rask
En lille håndfuld havregryn
2 spsk ketchup
1 knust hvidløg
Salt og peber
Til tomatsovsen:
2 dåser hakkede/flåede tomater
1 stor dåse tomatpure 
0,5 dl vand
1 spsk balsamico
1 spsk æblecidereddike – kan undlades eller erstattes med citron
Et godt drys timian
Et godt drys oregano
1 knust hvidløg
salt, peber og 1 tsk sukker
1 håndfuld frisk basilikum

2,5 – 3 squash

Så nemt er det: 
Kødboller: Bland alle ingredienserne sammen i en skål med hænderne, og stil farsen på køl i en halv time. Form farsen til små kødboller (jeg har et trick, hvor du tager en spsk og former farsen i den ene hånd, med hjælp fra spsk’en) og steg kødboller brune på alle sider i en lille smule olie på en varm pande, det tager ca 10 minutter.
Tomatsovsen: Tomatsovsen kan du sagtens lave, mens kødbollefarsen er i køleskabet. Tomatsovs bliver kun bedre af at stå og simre i lang tid. Varm en gryde op med en spsk olie i og pres hvidløget ned i gryden. Lad det få lidt varme. Kom hakkede tomater, vand og tomatpure i gryden og lad det koge op. Når det er kogt op, skal du komme balsamico, æblecidereddike, oregano, sukker og timian i (sukkeret putter jeg i, for at fremhæve tomatsmagen). Lad det stå og simre med låg på ved lav varme, indtil du har stegt kødbollerne. Kom kødbollerne ned i tomatsovsen – her kan de sagtens ligge ved lav varme i et stykke tid, uden at blive kedelige. Vend grofthakket basilikum i lige inden du servere.
Imens tomatsovsen simrer kan du rive, skrælle eller køre squashen gennem spiralizeren. Put spuashspaghettierne i en skål. Kog noget vand i din elkedel og hæld det over squashen, og lad det trække i 5 minutter. Det her gøres, så dine spaghetti ikke er helt rå, men at der stadig er bid i. Hæld vandet fra og pres resten af vandet ud af squashen med dine hænder – pas på det kan være varmt.

Anret det hele på en tallerken og drys evt med revet parmesan

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

 • Hej Anna

  Jeg har længe fulgt dig med Google friend connect men det siges at lukke ned 🙁 Så vi vil nok miste alle vores læsere GFC..
  Så jeg følger din nu også på bloglovin 🙂

  Jeg håber inderligt at du også har lyst til at følge mig, det kan du her :

  Follow my blog with Bloglovin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej det er da ærgeligt! Jeg følger dig nu på bloglovin 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bolledej + kanel-banan-sneglekage