Frokostsandwich for dummies

Hjertekage på 2 måder

Min veninde havde fødselsdag, så jeg besluttede mig for at overraske hende med kage, og det her er bare den sødeste fødselsdags- eller værtindegave. Jeg besluttede mig for, at det skulle være 2 hjerter med forskellig slags topping, og de blev begge rigtig gode. Selve kagebasen er en dejlig luftig kanelkage. Den ene af hjerterne er pyntet med en lækker kaffe/kakaoglasur. Det andet hjerte er både pyntet og har et lag fyld af cremet trøffelchokolade og er drysset med kakao. Hun blev utrolig glad! Denne opskrift er delt op, så du først får bundopskriften (opskriften til 4 kanelhjerter) og derefter får du de 2 slags topping, hvor der ved hver toppingopskrift er til ét hjerte.
Jeg har bagt dem i disse røde keramik hjerteforme.
Bundopskrift til 4 kanelhjerter:
Du skal bruge: 
30 g smør
1,5 tsk kanel
100 g sukker
100 g hvedemel
125 ml kærnemælk
0,5 tsk natron

Så nemt er det: 
Smelt smørret og rør det sammen med sukkeret med en håndmikser. I en anden skål skal du blande mel, natron og kanel. Kom skiftevis kærnemælken og melblandingen i sukkerblanding. Spray dine hjerteforme med Amo’s bagespray eller smør dem med lidt smør. Kom dejen i formene, så de ca er 2/3 dele fyldt, og kom dem i ovnen i 25 minutter ved 195 grader.

Kanelhjertekage med Kaffe/kanelglasur :

Til et hjerte med glasur skal du bruge:
1 kanelhjerte
10 g smeltet smør
50 g flormelis
0,5 tsk vaniljesukker
1 tsk kakao
ca 1,5 tsk stærk kaffe 
 
 
 
Så nemt er det: 
Bland smør, flormelis, vaniljesukker og kakao og kom lidt for lidt kaffen i. Når glasuren har den ønskede konsistens, kan du putte den ovenpå den afkølede kage
Kanelhjertekage med chokoladetrøffel:

Til et hjerte med chokoladetrøffel skal du bruge: 
1 kanelhjerte
25 g mørk chokolade
17 ml fløde
0,5 tsk kakao

Så nemt er det: 
Varm fløden i mikrobølgeovnen i ca 10-15 sekunder. Skær chokoladen fint og kom den ned i den varme fløde. Rør rundt til du har en lind creme. Kom den i køleskabet i en times tid eller til den er blevet tyk og cremet. Vend hjertet og skær det over halvvejs, så du har 2 hjerte (ikke 2 halve hjerter!) Smør halvdelen af chokoladetrøflen på bunden af hjertet (se billedet til højre). Læg toppen på og fyld resten af chokoladetrøflen på toppen. Si kakaoen hen over hjertet, og drys evt med frysetørret hindbær.

Anna
 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frokostsandwich for dummies