Granatæble sirup

Frokostsandwich for dummies

Det er jo ferie, og derfor har jeg mere tid til at lave lækre ting, men det er nu ikke fordi, at denne ret tager lang tid, den tog faktisk højst 10 minutter. Og det er lang tid siden jeg har fået en sandwich, som smagte så godt! Og så er den oven i købet vegetarisk, men det er ikke noget, man ligger mærke til, da aubergine og feta kan erstatte kød, og det gælder i alle retter som fx. pasta og salater.
Jeg har i lang tid haft noget imod aubergine, og jeg ved egentlig ikke hvorfor? Måske er det fordi min familie ikke har kunne lide det, men efter denne opskrift med aubergine i, er de faldet pladask for det, ligesom jeg.
Jeg vil råde jer til, at købe frisk rugbrød hos en bager. Min familie begyndte at gøre det for ca et år siden, vi køber ’softkernerugbrød’ med masser af kerner og friskhed, og vi er aldrig gået tilbage til Herkules rugbrød. Du kan sagtens lave sandwichen med rugbrød fra supermarkeder, men den bliver lige en god tand bedre med friskbagt rugbrød.
*Chipotle – chipotle er en slags pesto som bl.a. er lavet på tørret chili, olie, parmasan og hvidløg
(1 sandwich – 10 minutter)
 
Du skal bruge: 
2 skiver rugbrød
Pesto eller chipotle* (jeg har brugt chipotle, men grøn og rød pesto er lige så godt)
En lille håndfuld blandet salat eller rucola
Et lille stykke feta eller gedefeta
En skive af en aubergine
1 spsk olivenolie
2 spsk citron
Salt og peber
 
Så nemt er det (step for step):
 
Først skal du blande olivenolie og citron i en lille skål eller glas. Skær en skive af auberginen (lidt under en cm tyk) og pensl det med citronolien på den ene side. Varm en grillpande op på fuld skrue (hvis du ikke har sådan en, kan du bruge en anden stegepande, men grillpande er bedst), og når den er rygende varm lægger på aubergin-skiven på med citronolie-siden nedad, så “grillpandestregerne” går på tværs af skiven. Efter et halvt minut pensler du den anden side og vender den om. Du vender den igen efter et halvt minut, men drejer den også 90 grader, så den også får lodrette grillstreger, og vender den igen efter et halvt minut. Tag panden af varmen.
 
Byg sandwichen – STEP BY STEP
1. Smør et tynd lag pesto eller chipotle på rugbrødskiven
2.  Skyl salaten og dup den tør med et viskestykke og læg den oven på den ene rugbrødskive.
3. Skær fetaosten i tynde skiver og læg den ovenpå salaten.
4. Put den lune aubergine oven på, så kanten af osten får mulighed for at smelte en lille smule
 5. Smør pesto eller chipotle på den anden skive rugbrød og put den ovenpå sandwichen
Nyd din lækre frokost!
Anna
 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Granatæble sirup