Brusebadsboller

Stenalderkost

Nu er jul overstået og vi er gået med et brag ind i det nye år! Mit nytårsforsæt 2013: lav det mad, du elsker, og lav det oftere!
Derfor skulle jeg prøve noget, jeg selv mente var stenalderkost. Man kan også kalde det kyllingegullash med persille. Gullash laves normalt på kød, men i denne ret er det med kylling, da det er hurtigere, billigere og nemmere. Server noget lækkert brød ti, og nyd en varm, krydret ret her i kulden 😉
(til 4 personer, ca 45 min)
 

Du skal bruge: 
600 g kyllingebryst
2 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
500 g kartofler
2 spsk tomatpure
1 dåse hakkede tomater
5 dl vand
Hønsebouillon – et tern
Olivenolie
Salt og peber
2 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret rosmarin
1 tsk. tørret basilkum
evt en halv tsk. sambak olek (chilipaste)
Persille yoghurt:
1,5 håndfuld persille
2 dl græsk yoghurt
Finthakket persille
Så nemt er det: 
Skær kyllingekødet i tern. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt i tern. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Brun kyllingekødet i 1 spsk olivenolie i en stor gryde til det har fået farve, ca 3 minutter. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og kartofler, og krydr med en tsk. salt. Tilsæt tomatpure og brun det i 2 minutter. Bring de 5 dl vand i kog i en kedel. Tilsæt hakkede tomater, bouillon og kogende vand. lad det koge under låg i 20 minutter, eller til kartoflerne er blevet møre. Krydr med rosmarin, oregano, basilkum og evt. sambak olek. Hvis du synes det er for tyndt, kan du jævne med lidt maizena jævner.
Persilleyoghurt: hak persillen fint og bland det med græsk yoghurt og evt. lidt salt.
Server gullashen i en skål med en klat persilleyoghurt på og drys med lidt finthakket persille. Server med et stykke lækkert brød.
Anna
 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brusebadsboller