Brusebadsboller

Brusebadsboller

De her boller er ret smarte. Det er de perfekte friske morgenboller, som er rimelig hurtige at lave. Du laver dejen, sætter det til at hæve, tager et brusebad, og så har de hævet færdigt, når du kommer tilbage i køkkenet efter 25 minutter.
Jeg lavede de her sammen en sød veninde en morgen efter en laaaang nat, og de var virkelig mums! Et lille fif er, at du kan putte noget kardemomme i, som jeg har gjort her, så passer de rigtig godt til en af de her kolde, snefyldte julemorgener 😉

12 boller (45-50 min)

Du skal bruge: 
6 spsk lunken vand
50 g gær
3 dl mælk
50 g smeltet smør
ca 4 dl. hvedemel
ca 2 dl. groft mel / hvedekerner
1 tsk salt
1 tsk kardemomme

Så nemt er det: 
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj resten af ingredienserne og ælt det hele sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et viskestykke, tænd ovnen på 215 grader og snup et dejligt varmt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca 25 minutter. Du kan evt pensle dem med lidt æg eller mælk, inden du kommer dem i ovnen, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca 12 minutter, og så er der lækre, lune brusebadsboller.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brusebadsboller