Tebirkes

Tebirkes

Så der sørme tebirkes på bloggen på denne regnfulde og egentlig ret kedelige søndag. Når det regner og blæser, har man ikke rigtig lyst til at andet, end at putte ned under dynen igen med en kop strygende varm the og et eller andet lækkert, og bare lade vær med at tænke på, at næste uge bare bliver en ret travl uge… Denne gang blev det så tebirkes, og det er nu heller ikke så dårligt 😉

Til 10 stk (45 – 60 min)

Du skal bruge: 
– 50 gram smør
– 1 dl. mælk
– 25 g gær
– 1 æg
– 1/2 tsk. salt
– 2 spsk. sukker
– 250 g hvedemel
– 100 gram rå marcipan
– 1 æg til pensling
– 1/2 dl birkes til drys (kan udelades, men du må indrømme at det ser flottere ud?) 

Så nemt er det: 
Smelt smør i en gryde, og tag den af varmen og hæld mælk i. Hæld det i en skål. rør gæren ud i den varme blanding. Slå ægget ud, og rør det sammen med sukker og salt, og rør det så ned i den let afkølede mælkeblanding. Rør hvedemel i, til dejen er så fast, at den kan æltes med hænderne. Ælt dejen på køkkenbordet til den er glat og smidig. Kom mel i, så den ikke klister fast til bordet, men det er meget vigtig, at den ikke bliver for tør! – ælt den endnu mere igennem, ca 200 gange. Lad dem hæve i 10 minutter med viskestykke over skålen.
Tænd ovnen på 225 grader. Rul dejen ud til en firkant på ca 30×30 cm. Skær marcipanen i skiver, og læg dem på en stribe, på midten af firkanten. Fold så den ene side over, og bagefter den anden, så der er 3 lag. Skær den ud i 10 aflange firkanter. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 15 minutter. Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det med en gaffel. Pensl så tebirkesene med ægget og drys birkes på. Bag dem i 15 minutter og lad dem køle lidt af på en bagerist, før du sætter tænderne i dem.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

10 kommentarer

  • Tak for kigget på min blog. Og hvor ser det lækkert ud. elsker selv at bage, og har ofte selv lavet tebirkes. ;D

    -sineolsen.blogspot.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mm, hvor ser de lækre ud! 🙂 Og er helt vild med din "header".. High five!

    Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej tusind tak ! du er er meget velkommen til at blive fast læser 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums, hvor ser det lækkert ud! Jeg ville ikke have noget imod at spise hele bakken med de fine tebirkes!
    Mums siger jeg bare ( igen)
    Tror jeg vil prøve at kaste mig ud i at lave dem i weekenden, de er jo helt umodståelige!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Min mund savler..
    Mange hilsner 2 søde piger!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg vil gerne lave dem til jer en dag, hvis i spørger pænt 😉
    Du må prøve at lave dem! Og husk lige, at jo mere marcipan, jo bedre 😉
    Anna <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi spørge så pænt at du bliver helt overvældet! 😀
    Vi vil utrolig gerne smage dem, og marcipan kan man ikke komme foruden!
    Vi eeelsker dig og dine tebirkes <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og jeg elsker jer <3
    Jeg skal nok lave dem snart.. men jeg kan da også lave noget andet til jer? hvis der er noget, i heller vil have? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du må ikke tilbyde os noget så herligt!
    Vi kan jo slet ikke modstå det, vi vil smage alt Anna-mad! ;D
    Men den der kage med chocolade der flyder ud.. Den vil vi snart smage! <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det vil jeg gerne lave til jer! Vi finder bare en dag snart så 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er da bare lækkert! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tebirkes