Tebirkes

Ingefærkarameller

I weekenden var i jeg i biografen med min veninde, og der skulle vi da selvfølgelig lige have lidt lækkert med, så jeg kastede mig ud i disse utrolige gode ingefærkarameller. De er lavet på honning, og det kan man sagtens smage, og så oveni er der en dejlig smag af ingefær, som bare passer utrolig godt til disse karameller. Ud over at de smager virkelig godt, er de også utrolig nemme at lave. Jeg har før lavet dem, og har eksperimenteret med forskellige smage som fx lakridspulver, og det er altid sjovt at lave dem lidt anderledes. Kast du dig bare ud i det, og lad mig høre, hvis det bliver en succes! 😉

OBS: Se den opdaterede version HER.

20 karameller (30 minutter)

Du skal bruge: 
100 g sukker
75 g flydende honning
1/2 dl piskefløde
1 spsk friskrevet ingefær

Så nemt er det: 

Put sukker, honning og piskefløde i en gryde, og kog det ved middelvarme, men husk hele tiden at røre i gryden, da det godt kan brænde på. Ps. massen skal koge let hele tiden. Det variere fra gang til gang, hvor meget karamelmassen skal have i gryden, da det kommer an på temperaturen, men du kan se om den er færdig ved at lave karamelprøven: Dyp en træske i koldt vand, dyp den så i karamelmassen, og med det samme tilbage i det kolde vand. På den måde kan du se hvordan den bliver, når den stivner. Jeg laver karamelprøven et par gange, indtil jeg er sikker på at den har den karamelkonsistens, jeg gerne vil have. Der sker ikke noget, hvis den får længere end den skal, så bliver det bare til bolscher. Men lav prøven efter ca 5-7 minutter. Tag en firkantet form ca. 10×10 cm, put bagepapir i og smør med meget lidt olie, og hæld massen i, pas på, den er meget varm! – Jeg har brændt mig, skal jeg lige hilse at sige… Lad det køle i ca 5-10 minutter til du kan arbejde med det i hånden. Rul det til karameller og lav dit eget personlige touch på dem, ligesom jeg har, hvor jeg har skrevet forbogstaverne på min venindes og mit navn. Når de er kølet af, kan du rulle dem i lidt flormelis, så de ikke klistrer sammen 🙂

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

3 kommentarer

 • Søde søde Anna! <3
  Jeg glæder mig meget til et nyt indlæg i weekenden. Håber du får det godt, og rigtig nyder ikke at skulle noget.
  Knus 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  kan man lave dem uden fløde men med mælk? svar hurtigt tilbage
  tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det har jeg faktisk aldrig prøvet, så det ved jeg ikke. Du kan da godt prøve, det tænker jeg muligvis godt kan lade sig gøre 🙂 lad mig høre hvordan det går?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tebirkes